Перша втрата F-16 в Україні: подробиці авіакатастрофи

Достеменно причина стане відомою лише після завершення розслідування.

Україна зазнала втрати одного з перших отриманих нещодавно винищувачів F-16, про що повідомляють джерела з The Wall Street Journal. Згідно з попередніми даними, літак не був збитий ворожими силами, хоча інцидент стався під час масованого ракетного обстрілу, здійсненого російськими військами 26 серпня. Українська сторона вважає, що аварія, ймовірно, сталася через помилку пілота, пише MigNews.

Повідомляється, що Київ отримав шість винищувачів F-16, що було важливим етапом для посилення обороноздатності країни. Ці літаки мали зіграти ключову роль у протистоянні російській агресії, забезпечуючи більш ефективний захист повітряного простору України.

Відомо також, що в інциденті загинув льотчик Олексій Меса. Він був одним із небагатьох українських пілотів, які пройшли підготовку для управління винищувачами F-16. Ця втрата є болючою для українських військових, оскільки підготовка пілотів до керування цими літаками є тривалим та складним процесом.

Трохи пізніше Мар’яна Безуглая, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, заявила, що винищувач F-16 був збитий через дискоординацію між підрозділами, коли ракетний комплекс Patriot помилково атакував літак.

Варто зазначити, що група українських пілотів почала навчання на F-16 у Сполучених Штатах минулої осені. Зазвичай підготовка займає близько року, але через складну ситуацію в Україні тренування було скорочено до шести місяців. Це рішення приймалося з урахуванням потреб у оперативному використанні цих винищувачів у бойових умовах.

Президент Володимир Зеленський раніше підтвердив, що Україна вперше використала винищувачі F-16 для знищення російських ракет та безпілотників. Це стало першим офіційним підтвердженням того, що F-16 взяли участь у бойових діях.

One Comment

  1. Олег Владимирович Reply

    Кто бы уже заткнул вонючий рот этой круглой безумной дуре – безуглой?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.