Україна відновлює експорт електроенергії, – Укренерго

Україна відновлює денний експорт електроенергії з 25 серпня за наявності профіциту.

За повідомленням НЕК Укренерго в Telegram, зниження спеки та достроковий вихід з ремонту блоку АЕС сприяють зменшенню споживання електроенергії. Водночас у денні години активно працюють сонячні електростанції, пише MigNews.

У НЕК Укренерго нагадали, що для уникнення аварій енергосистема має бути збалансованою — виробництво електроенергії має відповідати споживанню:

З огляду на економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Уже завтра буде проведено аукціон на доступ до міждержавних перетинів за напрямками Румунії, Угорщини та Молдови.

Електроенергія експортуватиметься тільки під час профіциту, коли активні сонячні електростанції. У періоди високого споживання, коли потужностей недостатньо, експорт не здійснюватиметься.

Надаємо, що через обстріли, після яких було пошкоджено всі тепло- і гідроелектростанції, з 14 травня в усіх областях України ввели відключення світла через значний дефіцит електроенергії. І хоч зараз ситуація зі світлом краще, Євросоюз прогнозує найскладнішу зиму для українців з часів Другої світової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.