У Раді попередили, коли в Україні можуть легалізувати криптовалюту

Нардеп Данило Гетманцев попередив, які є перспективи щодо легалізування криптовалюти в Україні

Стало відомо, що Україна готується до важливого кроку у фінансовій сфері — легалізації криптовалюти, яка може відбутися вже у 2025 році.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на PolitExpert.net

Данило Гетманцев, народний депутат, підкреслив, що зараз триває активна робота над відповідним законопроектом, який розробляється Національним банком України спільно з експертами Міжнародного валютного фонду.

Гетманцев зазначив, що до кінця поточного року МВФ представить свою офіційну позицію щодо законодавчої ініціативи.

“Очікується, що у першому або другому кварталі 2025 року ми зможемо повністю легалізувати криптовалюту та запровадити її відповідне оподаткування“, — заявив народний депутат.

Важливою деталлю, яку виділив Гетманцев, є те, що криптовалюта в Україні не отримає жодних податкових пільг. Оподаткування буде здійснюватися за звичайними правилами та стосуватиметься інвестиційного прибутку.

Таким чином, користувачі криптовалютних активів будуть зобов’язані сплачувати податки на отримані доходи, що відповідає загальносвітовій практиці.

Окрім цього, депутати розглядають можливість дозволити розрахунки криптовалютою в Україні, що стане ще одним важливим етапом інтеграції цифрових активів у економічну систему країни. На сьогоднішній день Україна все ще перебуває на стадії формування законодавчої бази для врегулювання використання криптовалюти.

У багатьох розвинених країнах світу криптовалюта вже легалізована. Серед таких країн можна виділити США, Австралію, Канаду та Японію. Україна, маючи на меті приєднатися до цього переліку, прагне створити прозорі умови для розвитку криптовалютного ринку, що може стимулювати інвестиції та нові можливості для бізнесу.

Також у Міненерго попередили, що Україна може пройти зиму без відключень, якщо РФ на завдаватиме шкоди електриці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.