Світло без обмежень. Чого чекати українцям найближчим часом?

На даний момент в енергосистемі немає дефіциту.

Станом на 9 вересня в енергосистемі України не спостерігається дефіциту, і якщо ситуація залишиться стабільною та не буде нових обстрілів, вимкнень електроенергії найближчим часом не очікується. Про це повідомив народний депутат Сергій Нагорняк в ефірі «КИЇВ24», пише MigNews.

За його словами, 26 серпня внаслідок атак було пошкоджено значну кількість енергетичного обладнання, як малого, так і великого. Саме це змусило запровадити тимчасові обмеження в електропостачанні. Для відновлення роботи підстанцій знадобилося близько двох тижнів.

Нагорняк зазначив:

За цей час атаки продовжувалися, але менш масовані. Вже на вихідних та сьогодні ми пройшли без відключень, і я сподіваюся, що ситуація стабілізується.

Варто також нагадати, що хоча 9 вересня відключень електрики не планується, енергетики закликають не перевантажувати мережу. В період з 18:00 до 22:00 слід уникати одночасного використання кількох потужних електроприладів, щоб підтримати стабільну роботу системи.

Ситуація залишається під контролем, але в умовах війни кожен крок важливий для забезпечення стабільності енергосистеми України.

До речі, нещодавно стало відомо, що Єврокомісія виділила €40 млн на ремонт енергетичної інфраструктури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.