Польща закликає Німеччину припинити виплати українським біженцям

Чоловіків – на фронт, жінок – відновлювати податкову базу.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом запропонував змінити підхід до виплат українським біженцям у Німеччині. Він вважає, що кошти, які витрачаються на соціальну допомогу для українців, було б доцільніше направляти безпосередньо Україні. Про це Сікорський розповів у своєму інтерв’ю для TVP Info, передає MigNews.

За словами міністра, соціальні виплати, які українці отримують у Німеччині, можуть досягати 1200 євро на місяць. Він вважає, що ці кошти краще було б використати для підтримки України, замість того, щоб створювати фінансовий стимул для українців залишатися в Німеччині. Це б допомогло активніше залучати чоловіків до військових дій на фронті, а жінок – до відновлення економіки України.

У червні цього року президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який продовжив термін легального перебування для українських біженців у Польщі до вересня 2025 року, при цьому скоротивши обсяг соціальних виплат. Зараз спостерігається зменшення кількості українців у Польщі, тоді як у Німеччині їх кількість зростає.

За даними на серпень 2024 року, тимчасовий захист у ЄС мають понад 4 мільйони людей із України, причому найбільше їх зареєстровано в Німеччині, Польщі та Чехії.

Нещодавно стало відомо, що українські біженці залишилися бездомними після зміни правил надання притулку в Угорщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.