МВФ оприлюднив нові терміни завершення війни. Що змінилося в прогнозах?

Бойові дії можуть тривати до кінця 2025 року.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглянув свій прогноз щодо завершення війни Росії проти України, перенісши очікувану дату закінчення інтенсивних бойових дій на рік пізніше. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Меморандум МВФ.

Згідно з новим базовим сценарієм, активна фаза війни може завершитися у четвертому кварталі 2025 року. Попри те, що конфлікт буде мати значний стримуючий вплив на економіку, Україна зможе зберігати помірне економічне зростання.

У попередньому прогнозі, зробленому в червні, МВФ передбачав закінчення війни наприкінці 2024 року. Однак негативний сценарій, який передбачав можливість завершення бойових дій лише у 2025 році, тепер став основним.

МВФ також зазначає, що вплив війни буде найбільш відчутним у регіонах, де економічна активність вже суттєво знижена через безпекову ситуацію. Хоча економічне зростання в Україні залишатиметься позитивним, його темпи будуть стримуватися через тривалість конфлікту, що посилюватиме невизначеність, нестачу робочої сили, зростання імпортних витрат на оборону та відновлення, а також демографічні зміни.

Нагадаємо, що в вересні стало відомо, що Україна може отримати нову підтримку від МВФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.