Ціна на картоплю злетить: експерт передбачив рекордне зростання вартості овоча

Ціна на картоплю може перевищити 50 гривень за кілограм.

В Україні зростає інтерес до ситуації з цінами на картоплю, які продовжують стрімко підвищуватися, пише MigNews. Причиною цього стали несприятливі погодні умови, що вплинули на зниження врожаю та якості продукту.

На сьогодні фермери пропонують картоплю за ціною від 17 до 25 гривень за кілограм. Лише за останній тиждень її вартість зросла на 19%. Очікується, що ціни продовжать зростати, і за певних обставин можуть досягти 60 гривень за кілограм.

Максим Гопка, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу, у своєму інтерв’ю для Українського радіо зазначив, що наразі вартість картоплі коливається від 19 до 22 гривень за кілограм, тоді як у супермаркетах вона може сягати 30-35 гривень.

Експерт пояснює, що через літню посуху та ущільнений ґрунт у деяких регіонах не вдалося вчасно зібрати врожай. Фермери змушені продовжувати збирати картоплю навіть у жовтні, що є незвичним явищем. Це може призвести до подальшого зростання цін.

За словами Гопки, взимку ситуація може ускладнитися через додаткові витрати на зберігання не тільки картоплі, але й інших овочів, таких як цибуля та морква. Він припускає, що у квітні більшість картоплі в магазинах може бути імпортною.

Остаточна ціна для споживачів з усіма накладеними витратами може досягати 50-55 гривень за кілограм, хоча не виключено, що вартість зросте до 60 гривень.

Тож рекомендуємо вам закупитися овочами зараз, поки ціни дозволяють. Також дізнайтеся, які продукти нині у найвищому попиті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.