Перемога і сталий мир неможливі без деколонізації російської імперії

На думку народного депутата від партії "Європейська солідарність" Володимира В'ятровича Україна має допомогти поневоленим Росією народам.

Щоб перемогти, потрібно перш за все ясно зрозуміти, що для нас є перемогою і що стане остаточною поразкою Росії.

Справжня перемога і сталий мир неможливі без деколонізації російської імперії, а деколонізація імперії неможлива без успіху національно-визвольних рухів поневолених нею народів.

Саме тому я вважаю знаковим для майбутнього України і не лише України зареєстрований сьогодні законопроєкт №11402 «Про основні засади державної політики України щодо взаємодії з національними рухами колоніальних народів Російської Федерації».

Проєкт розроблено створеною спеціально з цією метою Тимчасовою спеціальною комісією, секретарем якої я маю честь бути.

І те, що співавторами документу стали аж 82 депутати з різних фракцій і груп свідчить про те, що в парламенті і суспільстві зростає розуміння важливості системної політики щодо поневолених народів РФ.

Захист прав поневолених Росією народів, включно з правом на самовизначення, відповідає життєвим національним інтересам України, і ми маємо реалізовувати ці інтереси, що б хто не про це не думав у світі.

Тому законопроєкт проголошує реалізацію колоніальними народами Російської Федерації своїх політичних, економічних, культурних та інших прав шляхом деколонізації Російської Федерації метою нашої державної політики у відносинах з цими народами.

Документ визначає конкретні завдання українських міністерств і відомств у взаємодії з національними рухами поневолених Росією народів – від сприяння розвиткові їхніх культур, мов та медіа до діяльності національних збройних формувань з представників народів РФ у складі сил оборони України.

Наразі це лише законопроєкт. Від усіх нас залежить, наскільки швидко він буде ухвалений Верховною Радою, підписаний президентом і почне реально діяти. Переконаний, що це буде один з найважливіших законодавчих кроків до нашої перемоги, захисту нашої безпеки і побудови сталого миру.

Автор: Володимир В’ятрович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.