Забруднення річок Сейм і Десна: дані про стан води на сьогодні

У Київводоканалі зазначили, що ситуація з водопідготовкою та водопостачанням у столиці контролюється.

Фахівці Київводоканалу систематично відбирають проби води на всіх етапах процесу водопідготовки та водозабору. Якщо показники якості води в річці Десна погіршуються, технологічний процес буде терміново коригуватися. При необхідності, у підприємстві готові використовувати відповідні реагенти для забезпечення високих стандартів очищення та безпеки води для споживачів.

У Київводоканалі підкреслюють, що ситуація з водопідготовкою та водопостачанням у столиці перебуває під контролем.

Вода, що подається у домівки киян, безпечна, її якість постійно контролюється, тому загрози для споживачів немає.

Київводоканал спільно з державними службами проводить регулярний моніторинг якості води у річці Десна. У разі будь-яких загроз будуть вжиті всі необхідні заходи для забезпечення безпеки.

Міністерство довкілля повідомляє, що рух забруднення з річок Сейм і Десна сповільнюється, і пляма забруднення вже розпорошується, пише MigNews з посиланням на джерело Sud.ua. Ситуація знаходиться під контролем. Очільниця Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук запевнила, що у разі потрапляння забруднення до водозаборів Києва водоочисні споруди впораються з проблемою. Розглядається також можливість встановлення додаткових споруд для насичення води киснем.

Згідно з даними Держводагентства, ДЕІ та Київського міського центру контролю і профілактики МОЗ, якість води річки Десна у зонах водозабору Києва та Броварів відповідає характерним значенням для цього періоду, і перевищень хімічних чи токсичних компонентів не виявлено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.