Медіа Інформаційний Гід

Який йогурт відновлює мікрофлору кишківника?

Йогурт містить пробіотики, білок і кальцій. Ці три речовини важливі для вашого кішківника, Джерело: unsplash.com

Йогурт сам по собі сповнений пробіотиків, тобто хороших бактерій, які живуть у вашому кишківнику та полегшують перетравлення їжі. Однак учені з Journal of Nutrition бажали з’ясувати, який саме йогурт відновлює мікрофлору кишківника. Вони виявили, що додавання меду в йогурт допомагає пробіотикам зберігатися ще довше в процесі травлення.

MigNews пропонує дізнатися більше про те, чому мед і йогурт – ідеальне поєднання для кишківника, а також про користь кожного інгредієнта окремо.

Який йогурт відновлює мікрофлору кишківника: чому мед у йогурті корисний

Додавання меду в йогурт не здається чимось революційним. Можливо, ви вже додаєте цей натуральний підсолоджувач у свій йогурт, щоб зробити його ще смачнішим. Але, як показало дослідження, мед також може слугувати захисним засобом для пробіотиків у йогурті, допомагаючи їм вижити в травному тракті досить довго, щоб дістатися до тонкого кишківника, де хороші бактерії можуть справити найбільший позитивний вплив на кишкову оболонку, засвоєння поживних речовин і здоров’я мікробіома.

Зокрема, було виявлено, що конюшиновий мед значно підвищує виживаність пробіотика Bifidobacterium animalis у тонкому кишківнику. Тож наступного разу, коли ви будете в магазині, постарайтеся звернути увагу на цей сорт! Існує понад 300 унікальних видів меду, всі вони походять із різних квіткових джерел. Конюшиновий мед отримують із нектару рослини конюшина.

Отримані результати «дають змогу припустити, що додавання конюшинового меду в йогурт може бути практичним способом підвищення ефективності пробіотиків. Це потенційно може сприяти подальшій підтримці здоров’я кишківника», – каже дієтологиня Джессі Вінстед.

Інші корисні інгредієнти в меді та йогурті

Який йогурт відновлює мікрофлору кишківника?
Ми знаємо, що мед надає солодкого смаку, але він також багатий на антиоксиданти, Джерело: unsplash.com

Хоча мед і йогурт разом – це поєднання, створене на небесах, окремо вони також мають безліч корисних властивостей. Ось список основних поживних речовин, що містяться в обох продуктах.

Користь йогурту:

Користь меду:

Скільки меду ви повинні використовувати?

«Для досягнення оптимальних результатів у дослідженні пропонується використовувати від однієї до двох столових ложок конюшини меду на порцію (близько 180 мл йогурту), щоб підвищити виживаність пробіотиків під час травлення», – каже Вінстед.

Висновок: який йогурт відновлює мікрофлору кишківника?

Додавання однієї-двох столових ложок меду з конюшини до йогурту може допомогти пробіотикам довше протриматися в кишківнику, а хорошим бактеріям – отримати всі переваги для здоров’я травлення. Але крім цього, це просто смачне (і поживне!) поєднання.

Вам потрібно ще трохи натхнення? Ось кілька способів зробити ваш йогурт із медом смачнішим завтра вранці:

А ось і ваш шанс проявити творчий підхід! Покопайтеся в коморі або холодильнику і знайдіть фрукти, овочі, горіхи та спеції, які у вас вже є, щоб насолодитися своїми власними йогуртовими ласощами, натхненними медом.

Чи погладшали ви в ділянці живота, чи у вас просто здуття живота? Ось як зрозуміти, в чому різниця.

Вийти з мобільної версії сайту