Медіа Інформаційний Гід

Як можна перевірити вагітність вдома за допомогою цукру?

Останнім часом у тренді тест на вагітність із цукром, Джерело: parenthoodbliss.com

Можливо, ви чули, як в інтернеті або в соціальних мережах, таких як TikTok, розповідають про те, як можна перевірити вагітність вдома за допомогою цукру. По суті, цукровий тест на вагітність вимагає, щоб ви змішали свою сечу з цукром, і якщо суміш злипнеться, то ви вагітні. Якщо вірити інтернету, то це так.

Проблема в тому, що немає ніяких наукових даних, що підтверджують ці твердження. MigNews поділиться думкою гінекологів про те, що вони думають про ці тести, зокрема про те, чи можуть ці стратегії бути точними.

Що таке цукровий тест на вагітність?

Як можна перевірити вагітність вдома за допомогою цукру?
Ці тести не точні, тому що цукор не може вловити ХГЛ, Джерело: pexels.com

Цукровий тест на вагітність – це домашня стратегія, яка, як стверджується, «пророкує» вагітність, змішуючи вашу сечу з цукром. За словами Аді Давидова, доктора медицини, цукровий тест на вагітність «Зроби сам» – це не стільки тест, скільки небилиця.

Тест на вагітність «зроби сам» – це міф, який поширюють в Інтернеті, – каже доктор Давидов. Незважаючи на популярність цього тесту в мережі, доктор Давидов каже, що жодна з його пацієнток ще не запитувала його про цей тест. Гінекологиня Сара Джордан також каже, що не рекомендує використовувати цукрові тести на вагітність.

Якщо говорити відверто, то жодних наукових даних, що підтверджують ці тести, немає і в помині. У змішуванні цукру з сечею немає нічого такого, що могло б з медичної точки зору вказувати на вагітність.

Теорія, що лежить в основі тесту, полягає в тому, що гормон хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) якимось чином утрудняє розчинення цукру, каже гінекологиня Гізер Левін. Але, як зазначає докторка Левін, «немає жодних наукових даних, що підтверджують цей тест».

Докторка Джордан згодна з цим. «Він не заснований на наукових даних, і цукор насправді не вловлює гормон хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)», – пояснює вона. ХГЛ – це гормон вагітності, і саме він спричиняє «позитивний» результат під час використання традиційних домашніх та офісних тестів на вагітність.

Як можна перевірити вагітність вдома за допомогою цукру?

Знову ж таки, немає жодних досліджень, які б підтверджували, що ці тести корисні або точні. Тому, хоча ви й можете спробувати зробити такий тест вдома заради розваги, не варто використовувати його для підтвердження вагітності.

Хоча різні методи можуть відрізнятися у відеороликах TikTok, які з’являються у вашій стрічці, загальний спосіб проведення тесту на цукрову вагітність у домашніх умовах виглядає наступним чином:

Цукрові тести на вагітність у порівнянні з традиційними тестами на вагітність

У наші дні домашні тести на вагітність – навіть «дешеві» – вважаються неймовірно точними в плані визначення вагітності. Домашні тести на вагітність вимірюють рівень ХГЛ, що міститься у вашій сечі. Зазвичай під час використання таких тестів рекомендується використовувати першу ранкову сечу.

ХГЛ виділяється приблизно через шість днів після запліднення яйцеклітини, каже докторка Джордан. «Більшість безрецептурних тестів на вагітність можуть виявити ХГЛ у сечі приблизно через 10 днів після зачаття», – пояснює вона.

Єдиний інший «домашній» метод, який може показати, що ви вагітні, – це метод базальної температури тіла. При цьому ви вимірюєте свою температуру спеціальним термометром, який називається базальним термометром тіла. Температура вимірюється вранці, до того як ви встанете з ліжка, і ви вимірюєте її кожного дня вашого менструального циклу.

Базальна температура тіла підвищується після овуляції, а потім знижується за кілька днів до початку менструації. Якщо температура продовжує підвищуватися через кілька днів після передбачуваної менструації, це може вказувати на те, що ви вагітні. Однак медики не використовують це як спосіб перевірки на вагітність, а лише як можливу ознаку або симптом. Для підтвердження вагітності вам все одно доведеться зробити тест на вагітність.

У підсумку, якщо ви вважаєте, що можете бути вагітними, вам слід придбати домашній тест на вагітність і не покладатися на методи «зроби сам». Якщо ви не впевнені, що отримаєте точний результат, або не знаєте, як користуватися традиційним домашнім тестом на вагітність, зверніться до медичного працівника.

Лікар може провести для вас аналіз сечі або аналіз крові, щоб визначити кількість ХГЛ у крові. Як правило, аналіз крові проводиться, якщо необхідно простежити за рівнем гормонів під час вагітності через медичні показання.

У вас немає вдома звичайного градусника? Дізнайтеся, як швидко перевірити температуру без його допомоги.

Вийти з мобільної версії сайту