Site icon Медіа Інформаційний Гід

Як харчуватися так, щоб жити довше

Правильне харчування

Яких звичок у їжі треба притимуватися, аби бути здоровим

Сьогодні значна кількість людей обирає шлях до довголіття через зміну своїх харчових звичок.

Про це повідомив ресурс «РБК-Україна», передає «МІГ».

Додавання до раціону більшої кількості рослинної їжі, використання харчових добавок, а також акцент на фізичних вправах та якісному сні можуть допомогти знизити біологічний вік, відкриваючи двері до довшого та здоровішого життя.

Веганська дієта та виключення цукру: ключ до довголіття

Відмова від доданого цукру та перехід на веганську дієту можуть суттєво подовжити тривалість вашого життя. Біологічний вік визначається станом клітин і тканин організму. Наприклад, 45-річний чоловік може мати біологічний вік 35-річного завдяки дотриманню правильних життєвих звичок, таких як збалансована дієта та регулярні фізичні вправи.

Контроль за здоров’ям у ваших руках

Хоча генетика відіграє важливу роль, яку неможливо змінити, кожен з нас має змогу контролювати споживання цукру. Дослідники з Каліфорнійського університету довели, що навіть при дотриманні здорової дієти кожен грам доданого цукру прискорює старіння біологічного годинника.

Переваги рослинної дієти

Веганська дієта також сприяє довголіттю. Вегетаріанські страви включають овочі, зернові, горіхи, фрукти та інші продукти рослинного походження. Веганські та рослинні дієти пов’язані зі зниженням рівня запалення, меншим ризиком серцево-судинних захворювань, зниженням ризику неалкогольної жирової хвороби печінки та покращенням глікемічного контролю.

Цілісний підхід до здоров’я

Хоча виключення цукру та перехід на рослинні страви можуть допомогти продовжити життя, важливо враховувати й інші фактори, такі як споживання алкоголю, якість сну та регулярність фізичних вправ. Ці аспекти разом можуть мати значний вплив на ваш біологічний вік та загальний стан здоров’я.

Нагадаємо, як запобігти ранній смерті: 5 звичок, яких важливо позбутися.

Вийти з мобільної версії сайту