Медіа Інформаційний Гід

Чи можуть електронні гаджети викликати пухлини мозку

Чи можуть електронні гаджети викликати пухлини мозку. Джерело: Times for India

Дослідження показують потенційний зв’язок між електронними гаджетами, що випромінюють ЕМП, і ризиками для здоров’я, такими як пухлини мозку. Рекомендується обмежити вплив і вжити профілактичних заходів для захисту від цих небезпек.

Зростання використання електронних гаджетів у сучасному світі технологій призвело до серйозного занепокоєння щодо здоров’я людей, оскільки це призводить до важких хронічних захворювань, пише MigNews з посиланням на джерело IndiaTimes.

Під час використання гаджети випромінюють електромагнітні поля (ЕМП), які є шкідливими та, якщо їх випромінювати у надмірних кількостях, вони становлять ризик для здоров’я. Ці ЕМП можуть призвести до гормональних проблем і таких захворювань, як лейкемія та рак.

Сюди також відноситься ймовірність розвитку пухлин головного мозку, якщо ЕМП досягне максимальної висоти.

Зв’язок між гаджетами та пухлинами мозгу

Популяційне дослідження жителів Тайваню протягом 20 років виявило слабкий позитивний зв’язок між використанням мобільного телефону та захворюваністю та смертністю, пов’язаною зі злоякісним новоутворенням головного мозку (ЗНМ).

За словами доктора Бхавна Бансал, електронні гаджети випромінюють ЕМП, які виникають у навколишньому середовищі природним чином, а також виробляються, коли через ці гаджети використовуються бездротові мережі та лінії електропередач. Вони містять електричну та магнітну енергію зі змінними частотами та довжинами хвиль. Серед усіх інших випромінювань радіочастотне випромінювання є шкідливим, яке може спричинити пряме пошкодження ДНК людини та вплинути на тканини тіла (включно з мозком), що призведе до серйозних проблем зі здоров’ям.

Зв’язок між гаджетами та пухлиною мозку. Джерело: Jagranjosh.com.

Дослідження внутрішнього зв’язку IARC

Оскільки однією з причин називають пухлини мозку та електронні гаджети, було проведено кілька досліджень, щоб перевірити, чи вони якимось чином пов’язані один з одним. Так само Міжнародне агентство з дослідження раку (IARC) провело дослідження під назвою INTERPHONE, метою якого було розшифрувати зв’язок між пухлинами мозку та мобільними телефонами. Однак дослідження не привело до такого серйозного висновку про наявність пухлин головного мозку, пов’язаних із використанням мобільного телефону, якщо не спостерігалося тривалого надмірного часу перед екраном. IARC стверджує, що радіочастотне випромінювання може бути канцерогенним для людини, що призводить до певних типів пухлин мозку, таких як гліома; розуміючи, що це не означає, що вони точно викликають рак.

Як діагностувати пухлину головного мозку

Пухлина головного мозку – це серйозне захворювання з небезпечними наслідками, яке необхідно вчасно діагностувати з максимальною досконалістю. Його діагностика зазвичай включає неврологічне обстеження, сканування мозку та, якщо можливо, біопсію. Іспит оцінює такі неврологічні функції, як рівновага, слух, зір і рефлекси.

Методи візуалізації, такі як КТ, МРТ, ангіограма або рентген, використовуються для ідентифікації пухлини та оцінки функції мозку. Якщо біопсія неможлива, лікарі діагностують пухлину та планують лікування на основі результатів інших досліджень. Для підтвердження діагнозу та виключення інших захворювань можуть бути проведені інші тести, такі як люмбальна пункція, дослідження викликаного потенціалу, нейрокогнітивна оцінка, нейроофтальмологічне обстеження та ендокринологічне обстеження. Правильний діагноз має вирішальне значення для визначення найкращого курсу лікування.

Враховуючи всю вищенаведену інформацію, безпечно дотримуватися профілактичних заходів, щоб зменшити ризики пухлин головного мозку через електронні гаджети. ЕМП небезпечні при надходженні в організм у надмірних кількостях. Люди можуть обмежити вплив електронних пристроїв. Уникайте прямого контакту з тілом, наприклад при користуванні феном, дозвольте волоссю висохнути природним шляхом або поклавши телефони в сумку замість кишень. Пухлин головного мозку, що поширюються через електронні пристрої, можна уникнути, збалансувавши їх використання з перервами, які посилюють фізичну активність для благополуччя організму.

Раніше повідомлялось, що довгоочікуваний метод контрацепції для чоловіків може стати реальністю.


Вийти з мобільної версії сайту