Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Україні вже більше 10 підтипів коронавірусу

Який український регіон став новим епіцентром спалаху COVID-19?

Який український регіон став новим епіцентром спалаху COVID-19? Джерело: 24 Канал.

Україна стала свідком появи нового підтипу вірусу SARS-CoV-2 під назвою FLiRT, який вперше був виявлений у світі навесні цього року.

Про це розповів заступник міністра охорони Ігор Кузін в інтерв’ю «Суспільному», передає «МІГ».

Вищезазначене – це ще один приклад того, як коронавірус постійно мутує, що призводить до появи нових підтипів і субваріантів. Але у цілому зараз на території країни фіксується циркуляція щонайменше 10 різних підтипів вірусу, кожен із яких має свої особливості.

Новий штам FLiRT викликає занепокоєння у медичних фахівців через специфічні особливості. За словами головного санітарного лікаря України, цей підтип особливо небезпечний для людей із ослабленим імунітетом та супутніми неінфекційними захворюваннями.

Також підвищену небезпеку становить відсутність повного курсу вакцинації, що підвищує ризик повторного зараження.

Останні дані зі Сполучених Штатів показують, що з моменту появи цього штаму захворюваність на COVID-19 зросла на 20%. Схожі тенденції фіксуються у Великій Британії. Однак, попри збільшення кількості хворих, новий штам не показує ознак значного ускладнення перебігу хвороби.

Симптоми FLiRT залишаються подібними до попередніх варіантів вірусу. Основна відмінність – різке підвищення температури на початку захворювання, яку важко знизити. Проте, на відміну від попередніх хвиль, випадки пневмонії стають менш поширеними.

Незважаючи на відсутність серйозних ускладнень, медичні експерти наголошують на важливості дотримання профілактичних заходів та вакцинації, щоб мінімізувати ризик інфікування та запобігти подальшим мутаціям вірусу. Україні важливо залишатися напоготові та продовжувати зміцнювати свою систему охорони здоров’я, аби ефективно протистояти новим викликам, які ставить перед світом пандемія.

Нагадаємо, чому в Україні хочуть закрити Telegram і чи можливо це взагалі.

Вийти з мобільної версії сайту