Турецька компанія BAYKAR та Україна підписали угоду про співпрацю

Церемонія підписання відбулася за участю української делегації.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що проходить у Туреччині, компанія Baykar підписала угоду про співпрацю з українською стороною.

Церемонія підписання відбулася за участю української делегації, яку очолив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, а також народного депутата і лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва та інших представників, пише MigNews з посиланням на офіційне джерело.

У своєму виступі Андрій Сибіга підкреслив:

Сьогодні 972-й день повномасштабного російського вторгнення. Україна продовжує оборонятися. Ми вдячні турецьким партнерам за солідарність та допомогу. Потребуємо додаткової підтримки з боку всіх наших партнерів для подолання російської агресії та відновлення всеосяжного, справедливого та тривалого миру.

Хоча деталі угоди залишаються конфіденційними, відомо, що перед підписанням угоди Андрій Сибіга отримав від генерального директора компанії Baykar подарунок — модель реактивного надзвукового безпілотного літального апарату Kizilelma, прикрашену українською символікою. Цей жест символізує підтримку та співпрацю між Туреччиною та Україною, особливо в контексті сучасних викликів.

Зазначимо, що нещодавно Туреччина подала офіційну заявку на членство в БРІКС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.