Поштар зобов’язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату: нові правила від Кабміну

Кабінет Міністрів України прийняв відповідну постанову.

Сьогодні стало відомо, що Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову №1147, яка змінює процедуру вручення повісток, що надсилаються територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), пише MigNews.

Згідно з новими правилами, листи з позначкою «Повістка ТЦК» тепер зобов’язані вручати особисто адресату, що має важливе значення в контексті військового обліку та мобілізації.

Відповідно до постанови, якщо адресат відсутній за вказаною адресою, працівник пошти зобов’язаний сповістити його за вказаним номером телефону або залишити повідомлення в абонентській поштовій скриньці про надходження повістки. Якщо протягом трьох робочих днів адресат не з’являється для отримання листа, поштар повертає його відправнику, зазначивши, що «адресат відсутній за вказаною адресою».

При отриманні листа, що має позначку «вручити особисто», адресат повинен підтвердити факт отримання своїм підписом, зазначивши прізвище та ініціали. У випадку відмови від отримання, поштар також фіксує цей факт та повертає листа відправнику.

Ще однією важливою зміною є скорочення термінів, протягом яких потрібно з’явитися до ТЦК після отримання повістки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.