Site icon Медіа Інформаційний Гід

Кількість заброньованих працівників у військовій промисловості можуть скоротити

Бронювання працівників зупинено. Як це вплине на економіку та мобілізацію?

Бронювання працівників зупинено. Як це вплине на економіку та мобілізацію? Джерело: РБК Україна.

Українська влада готується до змін у системі бронювання працівників, задіяних у військовій промисловості та енергетиці.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на NV.

Згідно з інформацією, яку публікує вищезазначене видання, очікується зниження рівня бронювання з 100% до 70-90%, що свідчить про поступовий перегляд державного підходу до забезпечення мобілізаційних резервів.

Уряд ухвалює рішення про скорочення кількості заброньованих працівників через потребу в оптимізації кадрових ресурсів на тлі продовження війни та збереження економічної стійкості.

Відтепер частина працівників, які раніше підпадали під повне бронювання, можуть бути звільнені від привілеїв, аби забезпечити ефективне використання мобілізаційного потенціалу країни. Це стосується насамперед підприємств, пов’язаних із військовими замовленнями та енергетичними проєктами.

Таким чином, коригування кількісного складу заброньованих фахівців покликане досягти балансу між оборонними потребами та підтримкою цивільного сектору економіки. Скорочення до 70-90% дозволить вивільнити значну частину робочої сили для залучення у військові формування, не знижуючи ефективності підприємств, що мають стратегічне значення.

Також стало відомо, як тисячі ухилянтів в Україні уникнули мобілізації.

Вийти з мобільної версії сайту