Медіа Інформаційний Гід

Як тисячі ухилянтів уникнули мобілізації: у Києві викрили співробітників РТЦК

Як тисячі ухилянтів уникнули мобілізації: у Києві викрили співробітників РТЦК. Джерело: 24 Канал.

У Києві правоохоронці викрили корупційну схему, в якій брали участь троє службовців Голосіївського районного територіального центру комплектування (РТЦК), колишній голова військово-лікарської комісії та двоє цивільних осіб. Їх підозрюють у тому, що вони допомагали військовозобов’язаним чоловікам уникати мобілізації, за що отримували значні суми грошей, пише MigNews.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, група організувала систему, через яку чоловіки, що підлягають мобілізації, могли за 8,5 тисяч доларів США отримати необхідні документи, які дозволяли їм ухилитися від призову. Серед послуг, які надавали підозрювані, було внесення фіктивних даних до Єдиного реєстру військовозобов’язаних та резервістів, а також видача тимчасових посвідчень.

У Києві правоохоронці викрили корупційну схему. Джерело: Офіс Генерального Прокурора.

Правоохоронці затримали фігурантів справи під час отримання другої частини хабара — 4 тисяч доларів. В ході розслідування було проведено понад 40 одночасних обшуків, під час яких вилучено понад 1,2 мільйона доларів США та 45 тисяч євро готівкою. Окрім цього, знайдено мобільні телефони, чорнові записи, печатки, кліше РТЦК, військові квитки та 11 автомобілів бізнес-класу, вартість кожного з яких перевищує 100 тисяч доларів.

Фігурантів справи звинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, а також у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних систем. За це їм загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років. На даний момент триває процес обрання запобіжних заходів для підозрюваних.

Дізнайтесь, чому заброньованих і військовозобов’язаних з відстрочкою викликають до ТЦК.

Вийти з мобільної версії сайту