Site icon Медіа Інформаційний Гід

Голова ЦРУ стверджує, що у 2022 році РФ могла вдарити ядерною зброєю по Україні

Голова ЦРУ стверджує, що у 2022 році РФ могла вдарити ядерною зброєю по Україні

Стало відомо, що у 2022 році Російська Федерація стояла перед реальною можливістю використання тактичної ядерної зброї проти України, зокрема під час критичного етапу осіннього контрнаступу Збройних сил України.

Про це розповідає MigNews із посиланням на The Telegraph.

Відмічається, що вищезазначене – це заява директора ЦРУ Вільяма Бернса під час свого виступу на фестивалі Financial Times у Лондоні. На думку Бернса, швидкий успіх українських військових на північному сході країни створив серйозну загрозу того, що президент Росії Володимир Путін може вдатися до екстремальних заходів. Це викликало значне зростання активності на дипломатичному фронті.

“У вересні 2022 року був момент, коли я вважав, що існує реальна можливість застосування тактичної ядерної зброї”, — зазначив Бернс, виступаючи перед британською аудиторією разом із головою британської зовнішньої розвідки МІ-6.

За словами Бернса, президент США Джо Байден доручив йому наприкінці 2022 року зустрітися з очільником російської зовнішньої розвідки Сергієм Наришкіним, щоб донести до Москви чітке послання про наслідки використання ядерної зброї. Ця зустріч відбулася у листопаді 2022 року в Анкарі, де вперше від початку війни зібралися представники високого рівня обох держав.

“Під час зустрічі було передано чітке попередження про наслідки застосування ядерної зброї Росією та ризики для глобальної стратегічної стабільності”, — повідомляється у заяві Білого дому після переговорів.

Згідно з даними Telegraph, у жовтні 2022 року виникли побоювання щодо ймовірної ядерної атаки Росії після заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито підготовку Україною використання “брудної бомби”.

Російські ЗМІ почали розповсюджувати інформацію про те, що українська сторона нібито збирає ядерні матеріали для створення “брудної бомби” або ядерної зброї малої потужності.

Однак Велика Британія рішуче відкинула ці звинувачення, а президент України Володимир Зеленський звинуватив Росію в плануванні провокації з використанням “брудної бомби”.

На цьому фоні нещодавно Путін вже підтверджував той факт, що РФ готова до переговорів, але за однією умовою.

Вийти з мобільної версії сайту