Tesla почне виробляти та використовувати людиноподібних роботів: коли очікувати

Виробник електромобілів спершу використовуватиме роботів для себе, перш ніж виробляти їх для інших компаній.

Виконавчий директор Tesla Ілон Маск заявив, що компанія вироблятиме «справді корисних» гуманоїдних роботів, які почнуть працювати на своїх заводах вже наступного року, пише MigNews.

Найбагатша людина світу, яка має схильність до надто амбітних заяв у соціальних мережах, опублікувала на своїй платформі X, що він також сподівається перейти до режиму «високого виробництва», щоб зробити роботів людиноподібної форми доступними для продажу іншим компаніям у 2026 році.

Маск раніше сміливо заявляв про те, коли робот під назвою Optimus буде готовий до комерційного використання. У 2021 році мільярдер, статки якого Forbes оцінює в 250 мільярдів доларів, сказав, що очікує, що механоїд буде готовий до використання на заводах Tesla наступного року, але це «трохи» затягнулось.

Оптимус має зріст близько 1,7 метра і важить 56 кг; він призначений для виконання «нудної, повторюваної та небезпечної» роботи. Ім’я є натяком на Оптимуса Прайма, могутнього та доброзичливого лідера автоботів із медіа-франшизи Трансформери.

Раніше Маск заявляв, що його метою є серійне виробництво роботів і ціна буде не менше 20 000 доларів за штуку.

Нещодавно стало відомо про нові можливості Instagram. Дізнайтесь, як додати до 20 звукових доріжок у Reels.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.