Notcoin зробив Revoke (ревоук) своїх прав: що це таке і що це означає простими словами

Сьогодні стало відомо, що команда Notcoin Зробила ревоук своїх прав.

Сьогодні стало відомо, що розробники популярної криптовалюти Notcoin зробили ревоук своїх прав. Про це вони повідомили в своєму офіційному каналі. Сайт M.I.G. вирішив розібратись, що таке ревоук простими словами і що це означає для майбутнього розвитку власників ноткоїнів.

Поняття “revoke” у криптоіндустрії стосується дії анулювання або відкликання доступу, який був наданий раніше. Це термін, який часто використовується в контексті децентралізованих фінансів (DeFi) і стосується здатності користувачів відмінити дозволи, які вони надали смарт-контрактам для взаємодії з їхніми криптовалютними кошельками.

Як це працює

Коли користувачі беруть участь у DeFi проектах, вони часто повинні дозволити смарт-контрактам доступ до своїх коштів у криптовалюті. Це робиться шляхом підписання транзакції, яка надає дозвіл контракту взаємодіяти з певною кількістю токенів у кошельку. Після надання такого дозволу, контракт може виконувати транзакції від імені користувача в межах заданого ліміту.

Навіщо потрібен “Revoke”

Відкликання доступу є важливим захистом для користувачів, оскільки:

  1. Запобігає несанкціонованому використанню коштів: Якщо смарт-контракт виявляється шахрайським або стає жертвою хакерської атаки, відкликання дозволів може запобігти втраті коштів.
  2. Дозволяє управління ризиками: Користувачі можуть відкликати доступ у будь-який час, якщо вони більше не хочуть користуватися послугами певного DeFi проекту.
  3. Забезпечує контроль над приватністю: Відкликання дозволів знижує кількість смарт-контрактів, які можуть доступатися до коштів користувача, тим самим підвищуючи приватність.

Як користувачі можуть відкликати доступ

Процес відкликання доступу може варіюватися в залежності від платформи, але загалом він включає наступні кроки:

  • Відвідування спеціалізованого сайту або інтерфейсу, що дозволяє переглядати активні дозволи.
  • Вибір конкретних смарт-контрактів, для яких потрібно анулювати доступ.
  • Підтвердження транзакції відкликання, яке зазвичай вимагає підпис від користувача.

Інструменти та ресурси для “Revoke”

Існує декілька інструментів, які можуть допомогти користувачам легко відкликати доступ до своїх коштів у криптовалюті:

  • Revoke.cash – вебсайт, який дозволяє користувачам перевіряти і відкликати дозволи для Ethereum та інших сумісних блокчейнів.
  • DeBank – сервіс, який надає інструменти для управління дозволами, а також широкий спектр інформації про DeFi проекти.
  • Etherscan – блокчейн-експлорер, який дозволяє користувачам досліджувати транзакції і смарт-контракти, включаючи перегляд і управління дозволами.

Що таке revoke простими словами

Revoke у криптоіндустрії – це як “забрати ключі” від вашого віртуального сейфу, до якого раніше ви надали доступ певному програмному забезпеченню. Уявіть, що ви дали комусь ключ від вашої квартири, щоб вони могли поливати квіти під час вашої відсутності. Якщо ви більше не довіряєте цій особі або їй більше не потрібно заходити до вас, ви заберете ключ назад. Те саме стосується і криптовалют: якщо ви не хочете, щоб певний смарт-контракт або сервіс продовжував мати доступ до ваших коштів, ви можете “відкликати” його, анулювавши надані раніше дозволи. Це ключовий інструмент для захисту ваших активів та контролю над тим, хто має доступ до ваших коштів.

Що означає Revoke для Notcoin

Тепер проект став децентралізованим. Саша, або будь хто інший з Notcoin більше не зможе надрукувати ще більше ноткоїнів, змінити код або забрати у вас ноткоїни. Все, що тепер можна робити, — це спалювати монети, що призведе до дефляційного сценарію. В перспективі це добре для ноткоїна, адже його вартість лише буде зростати.

Раніше ми робили огляд аналогічних до Notcoin проєктів серед яких Hamster Kombat, PixelTap та MemeFI Coin.

Альтернативні проекти для заробітку

Для тих, хто шукає заробіток в інтернеті без початкових вкладень як це було у випадку з Notcoin, варто звернути увагу на проекти такі як:

Ці проекти надають різні можливості для заробітку і можуть зацікавити широкий спектр користувачів.

Частина з них в найближчому майбутньому запустить лістинг токенів на найкрупніших біржах. Ось деякі біржі:

  • BINANCE – Надійна децентралізована платформа з чудовою підтримкою та зручними функціями.
  • Біржа OKX – Відома своїм простим інтерфейсом і підходить для новачків.
  • Біржа Bybit – Велика клієнтська база та сучасні технології, суворі заходи безпеки та широкий вибір криптовалют.
  • Біржа Bingx – Приваблює надійністю та зручністю використання, пропонуючи конкурентні комісії та регулятивну підтримку.
  • Gate.io – Платформа з широким спектром функцій і підтримкою багатьох криптовалют, пропонуючи надійні рішення для торгівлі.
  • WhiteBit – Відома своїми високими стандартами безпеки та зручним інтерфейсом, пропонуючи конкурентні умови для трейдерів.

One Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.