Медіа Інформаційний Гід

Навушники Apple AirPods 4 або Nothing Ear Open: що краще?

У світі навушників з'явилися гаряче обговорювані новинки, Джерело: Apple AirPods 4 і Nothing Ear Open

Кілька тижнів тому Apple випустила AirPods 4 з open-ear, які зберегли традиційний вигляд AirPods, але при цьому поліпшили дизайн відкритих вух своїх попередників. Крім того, AirPods 4 пропонують покупцям вибір між стандартним варіантом і варіантом з активним шумозаглушенням (ANC) (останній варіант коштує трохи дорожче). Але є ще й Nothing Ear (Open), навушники, які наробили багато шуму останнім часом. Що вам купити? Apple AirPods 4 або Nothing Ear (Open): що краще?

MigNews допоможе вам визначитися і розповість про їхні характеристики, а також дизайн та інші особливості.

Apple AirPods 4 або Nothing Ear (Open): дизайн

Для непосвячених: «Nothing Ear (Open)» вже деякий час є предметом обговорення у світі технологій, хоча й не з тих причин, на які розраховували Карл Пей і його команда. Чому? Про це ми розповімо трохи пізніше. Протягом багатьох років дизайн бездротових навушників з відкритим вухом викликає безліч суперечок. До найпоширеніших недоліків належать: витік звуку, оскільки вони розташовані поза вушним каналом; громіздкі конструкції, які незручно носити.

Незважаючи на ці недоліки, компанія Nothing вирішила використати запатентовані технології і створити єдину у своєму роді пару бездротових навушників з відкритим вухом, які багато хто раніше вважав «непрактичними». За словами представників бренду, їхній продукт має «вирішити велику проблему» – зберегти зв’язок зі світом, коли люди слухають музику.

Але ось у чому заковика: щоб зробити продукт перспективним, навушники стали досить дорогими. Тому не дивно, що люди шукають кращі альтернативи з аналогічними цінниками.

Але про все по порядку…

Навушники Apple AirPods 4 або Nothing Ear Open: що краще?
Nothing Ear (Open) перевершує звичайні AirPods 4 завдяки своєму напівпрозорому дизайну, Джерело: Nothing

Якби це був конкурс краси, то Nothing Ear (Open) завоював би головний приз і не залишив би байдужих глядачів. Прозора мова дизайну Nothing пройшла довгий шлях з часів навушників ear (1). По суті, Ear (Open) є наступником Ear (Stick), випущених кілька років тому, і відмовляються від традиційного дизайну навушників TWS. Кронштейн на основі силікону не тільки повторює зовнішні контури вуха, а й використовує акумулятор як обважнювач, щоб утримувати пристрій на місці.

Аудіодинамік, захищений прозорою зовнішньою оболонкою, має сенсорну панель управління і розташований всередині вуха. Однак відсутність силіконових насадок, які зазвичай використовуються в більшості навушників, впадає в очі.

З іншого боку, AirPods 4 схожі на своїх попередників – це навушники з коротким стрижнем, які поставляються в простому корпусі. Вони не мають такої ж привабливості, як Nothing Ear (Open), але зате націлені на практичність – зручний дизайн і компактний корпус. Якщо ви любите практичність, вам більше сподобаються AirPods 4. Для всіх інших у цьому раунді однозначним переможцем є Nothing Ear (Open).

Аудіо характеристики

AirPods 4 пропонують додатковий ANC за вищою ціною, Джерело: Apple

У навушниках Nothing (Open) використано нову запатентовану конструкцію динаміків, яка обіцяє широку звукову сцену незалежно від фонового шуму. 14,2-міліметрові динаміки оснащені діафрагмою з поліетилентерефталату з титановим покриттям, що, ймовірно, збереже збалансованість усіх тонів.

Тим часом, Apple не ділиться технічними подробицями своїх продуктів. Ми не знаємо про розмір динаміків і тип діафрагми, використовуваної в AirPods 4. Тому їх складно відрізнити один від одного, принаймні в теорії.

Однак сучасні TWS-навушники багато в чому залежать від налаштування програмного забезпечення і сумісності кодеків. Обираєте ви Nothing Ear (Open) чи AirPods 4, ви можете налаштувати їх на свій смак за допомогою вбудованих налаштувань еквалайзера, які пропонують додатки-компаньйони. Обидва навушники підтримують об’ємний звук і пропонують ігровий режим із низькою затримкою.

Хоча якість звуку залежить від індивідуальних уподобань, система активного шумозаглушення (ANC) в AirPods 4 не пропускає навколишній шум. Оскільки в Nothing Ear (Open) відсутній ANC, AirPods 4 перемагають у цьому раунді.

Apple AirPods 4 або Nothing Ear (Open): розумні функції

Навушники Nothing Ear (відкриті) універсально сумісні з iOS, Android, Windows і macOS, Джерело: Nothing

Як і в попередників, у Nothing Ear (Open) є сенсорна панель для швидкого доступу до основних елементів управління відтворенням. Додаток Nothing X на вашому телефоні пропонує додаткові можливості налаштування еквалайзера та оновлення прошивки. Також у додатку можна ввімкнути подвійне підключення (можливість під’єднати пару навушників до двох пристроїв одночасно). Для тих, у кого є смартфон Nothing або CMF, Ear (Open) також дає змогу отримати доступ до ChatGPT за допомогою голосових запитів.

З іншого боку, AirPods 4 сумісні тільки з iPhone, iPad і Mac. Хоча їх можна підключити до телефону Android*, ви втратите всі їхні інтелектуальні функції.

Таким чином, AirPods 4 має сенс використовувати тільки в тому випадку, якщо у вашому розпорядженні є iPhone. Новий чіп H2 обіцяє кращу ізоляцію голосу під час дзвінків і вільний доступ до Siri. Адаптивний еквалайзер також дає змогу навушникам постійно регулювати низькі та середні частоти для посилення деталей звучання.

Для тих, хто має всю екосистему Apple, AirPods безперешкодно з’єднуватимуться з вашими пристроями та інтелектуально змінюватимуть джерело аудіопотоку. Варіант ANC може навіть визначити, що ви ведете розмову, і відповідним чином відрегулювати гучність. Якщо ви загубите AirPods 4, зарядний кейс може передати їхнє місце розташування в мережу Apple Find My і допомогти вам знайти їх.

Хоча AirPods 4 – це більш «розумна» пара навушників TWS, їхнє обмеження за платформою це мінус. Таким чином, у цьому раунді нічия між AirPods 4 і Ear (Open).

*Тільки ті, у кого є смартфон Nothing або CMF, можуть стежити за витривалістю батареї AirPods.

Час роботи від акумулятора

Nothing Ear (Open) забезпечує кращий час автономної роботи з двох навушників, Джерело: Nothing

Apple значно поліпшила час автономної роботи AirPods. AirPods 4 обіцяють до п’яти годин роботи у звичайному режимі і до чотирьох годин з увімкненою функцією ANC (останнє може бути застосовано тільки до варіанту ANC). Чохол, який додає 30 годин резервного копіювання, можна заряджати через кабель USB-C. Однак якщо ви виберете варіант з ANC, чохол також можна буде заряджати за допомогою бездротового зарядного пристрою стандарту Qi-стандарт або магнітної зарядної шайби для Apple Watch.

Тим часом, Nothing Ear (Open) обіцяє до восьми годин відтворення, а його чохол додає ще 30 годин резервного копіювання. Для зарядки чохла потрібен кабель USB-C. На жаль, підтримка бездротової зарядки відсутня.

Хоча AirPods 4 мають перевагу завдяки підтримці бездротової зарядки, додаткова витривалість батареї Nothing Ear (Open) більш вигідна для більшості користувачів.

Nothing Ear (Open) або Apple AirPods 4: вердикт

З погляду зовнішнього вигляду, Nothing Ear (Open) – це більш приваблива пара бездротових навушників з відкритими вухами. Унікальний дизайн також забезпечує більший час автономної роботи, що дуже важливо, якщо ви плануєте носити навушники протягом усього дня. Універсальна сумісність із пристроями на базі Android, iOS, macOS і Windows робить Ear (Open) більш універсальним вибором.

Однак остання пропозиція Nothing має вищу ціну, і саме тут AirPods 4 отримують значну перевагу. Навіть якщо ви оберете варіант з ANC, ви заплатите всього на кілька доларів більше за безліч додаткових функцій.

Тож для тих, у кого є iPhone та екосистема Apple, AirPods 4 – більш практичний вибір навушників.

Усі говорять про новий айфон 16, але чи такий він хороший? Прочитайте наше порівняння з попередніми двома телефонами Apple.

Вийти з мобільної версії сайту