Медіа Інформаційний Гід

Характеристики Sony Playstation 5 Pro і дата виходу

Sony Playstation 5 Pro, Джерело: Sony Interactive Entertainment

Багато місяців ходили різні чутки з приводу PlayStation 5 Pro. Але тепер вони розсіялися. Sony показала офіційні зображення, розповіла про оновлення та офіційний вихід консолі. Хочете дізнатися, які характеристики Sony Playstation 5 Pro? Ви прийшли за адресою.

У листопаді цього року PS5 відсвяткує свій четвертий день народження. Сьогодні гравці шукають потужнішу консоль, здатну відтворювати якіснішу графіку з плавнішою частотою кадрів, тому, щоб відповідати вимогам, Sony вирішила, що настав час представити найпередовішу та найінноваційнішу консоль на сьогоднішній день. Ось все, що про неї потрібно знати, на думку MigNews.

Основні характеристики Sony Playstation 5 Pro

PlayStation 5 Pro обіцяє «потужніший графічний процесор, вдосконалене трасування променів, кероване штучним інтелектом масштабування і спектральну суперроздільну здатність PlayStation (PSSR)». GPU дає змогу на 28% збільшити швидкість роботи пам’яті та на 45% прискорити рендеринг ігрового процесу. А нове трасування променів забезпечує більш динамічне відбиття і заломлення світла. За словами розробників, Spectral Super Resolution забезпечує значно чіткіше зображення завдяки технології машинного навчання.

Серед нових функцій – підтримка Wi-Fi 7, а також VRR і 8K-ігри. Також ми бачимо появу PS5 Pro Game Boost, яка, як повідомляється, буде застосовуватися до більш ніж 8 500 назад сумісних ігор PS4.

Ця функція стабілізує або покращує роздільну здатність у деяких іграх для PS4 і PS5, які будуть позначені тегом PS5 Pro Enhanced у назві. До числа таких ігор входять Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7. Фанати Hogwarts Legacy і Marvel’s Spider-Man 2 також можуть порадіти.

Не відхиляючись від висоти і ширини поточної PS5, PS5 Pro майже вдвічі збільшує частоту кадрів, забезпечуючи при цьому якість зображення на рівні вірності. Усі поточні продукти та аксесуари PS5, як-от контролери VR2 і Access, залишаться сумісними, а всі призначені для користувача інтерфейси та мережеві сервіси залишаться колишніми. Крім того, гравці зможуть замовити додатковий привід Ultra HD Blu-ray Disc Drive і поміняти кришки консолі, коли вони з’являться в продажу.

Дата виходу, ціна Playstation 5 Pro і попереднє замовлення

Попередні замовлення на PS5 Pro почалися ще наприкінці вересня. Сам офіційний реліз відбудеться 7 листопада 2024 року. Однак ви вже зараз можете оформити попереднє замовлення, наприклад, у Comfy.

PS5 Pro коштуватиме 700 доларів у США. У комплект поставки входить один бездротовий контролер DualSense і встановлена копія Astro’s Playroom. Тим, хто хоче використовувати деякі ігри для PS5 і PlayStation 4 на дисках, доведеться придбати окремий дисковод за 80 доларів. Аналогічно, якщо ви хочете поставити консоль вертикально, вам буде потрібна окрема вертикальна підставка за 30 доларів.

Чим PlayStation 5 Pro відрізняється від базової PS5?

Характеристики Sony Playstation 5 Pro і дата виходу
PlayStation 5 Pro з’явиться в листопаді цього року, Джерело: indianexpress.com

Нова консоль трохи коротша за оригінальну PS5 2020 року, хоча вона все ще вища, ніж тонка версія 2023 року, що стоїть вертикально. За даними CNET, консоль оснащена додатковими ребрами в центрі, які служать вентиляційними отворами. Консоль, як і раніше, підтримує опціональні твердотільні накопичувачі M2 з розширеними можливостями на додаток до 2 ТБ вбудованої пам’яті.

Вона підтримує ті самі варіанти колірного оформлення, що й тонка PS5, тож ви можете змішувати і поєднувати кольори. У Pro інший набір портів на задній панелі. Вона підтримує ще один USB-C порівняно з USB-A у PlayStation 5 2023 року. Іншим важливим апаратним оновленням, крім усіх цих розмов про GPU, є нова підтримка Wi-Fi 7, як ми писали вище.

Новинки телефонів у жовтні 2024 року також будуть цікавими та захопливими. Дізнайтеся про них першими.

Вийти з мобільної версії сайту