Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот вашого чату або профілю?

Чи повідомляє WhatsApp, коли ви робите скріншот чийогось статусу або чату? Ось що ми дізналися.

Те, що колись було суто платформою для обміну повідомленнями, тепер перетворилося на щось більше. Історії WhatsApp, бізнес-акаунти, канали мовлення та навіть платежі – у цьому додатку ви можете орієнтуватися у всьому. Однак зі зростанням можливостей додатка виникає більше проблем із конфіденційністю, тому важливо зберігати своє особисте життя та інформацію в таємниці. Деякі користувачі цікавляться, чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот.

Хоча політика конфіденційності WhatsApp гарантує, що ви будете захищені від будь-яких шкідливих дій, тягар захисту практично лежить на вас. MigNews пропонує розібратися, чи повідомляє WhatsApp вас про скріншоти ваших повідомлень, фото профілю та оновлень статусу.

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот чату?

Це, мабуть, найпоширеніше запитання, що стосується скріншотів у WhatsApp. Відповідь – ні, WhatsApp не повідомляє і не попереджає користувача, коли ви робите скріншот його розмови. Навіть Instagram і Facebook не попереджають користувачів про те, що зроблено скріншот їхніх повідомлень, якщо тільки хтось не ввімкнув функцію зникаючих повідомлень. Оскільки функція зникаючих повідомлень ще не з’явилася у WhatsApp, вам не варто хвилюватися.

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот статусів/історій?

Якщо ви запанікували після того, як помилково зробили скріншот чийогось статусу в WhatsApp, зітхніть із полегшенням – вони не отримають повідомлення про ваші дії. WhatsApp не попереджає користувачів, якщо хтось робить скріншот їхнього статусу/історії, на відміну від інших платформ, таких як Snapchat. Навіть Instagram попереджає користувачів, коли хтось робить скріншот або записує їхні фото/відео, надіслані через DM.

Однак WhatsApp показує перегляди історій усім користувачам. Тож, якщо ви підозрюєте, що хтось зробив скріншот вашої історії та розповсюдив його мережею, ви завжди можете повернутися і перевірити список глядачів, щоб знайти підозрюваного.

Набридла ваша сторінка у Фейсбук? Тут ми публікували керівництво, як видалити її швидко або тимчасово дезактивувати.

Чи надсилає WhatsApp повідомлення про скріншоти фотографій профілю?

Знову ж таки, користувачі ніяк не можуть дізнатися, хто переглянув або зробив скріншот їхнього профілю або фотографії профілю в WhatsApp. Не тільки WhatsApp, а й інші мета-додатки, як-от Facebook, Instagram або навіть Snapchat, також не надсилають жодних повідомлень, коли хтось робить скріншот їхнього профілю.

Забороніть користувачам робити скріншоти ваших фотографій за допомогою функції WhatsApp «Переглянути один раз»

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот вашого чату або профілю?
WhatsApp не дозволяє користувачам робити скріншоти повідомлень за допомогою опції «переглянути один раз», Джерело: pexels.com

Для тих, хто хоче заборонити людям робити скріншоти фотографій або будь-яких інших медіафайлів, відправлених у чаті, необхідно активувати функцію «view once», яка блокує скріншоти. Оскільки WhatsApp не надсилає повідомлень про скріншоти, ця функція – найкращий спосіб захистити ваші фото/відео. Якщо хтось спробує зробити скріншот повідомлення «Переглянути один раз», WhatsApp заблокує цю дію і відобразить спливаюче вікно «Захоплення екрана заблоковано», в якому буде вказано, що ви не можете виконати задуману дію.

Однак навіть це не гарантує 100-відсоткової безпеки. Люди можуть встановити сторонні додатки, щоб порушити конфіденційність WhatsApp, або сфотографувати конфіденційні повідомлення «Подивитися один раз» за допомогою іншого пристрою.

Здивовані, що не можете знайти користувача в Інстаграм? Раніше ми пояснювали, чому пише «користувача не знайдено».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.