Замах на Трампа: що сталось та що відомо про кілера

Подробиці замаху на Дональда Трампа, що стався сьогодні в США.

14 липня під час виступу колишнього президента США Дональда Трампа в Пенсильванії пролунали звуки пострілів. Інцидент стався на мітингу, де Трамп виступав перед своїми прихильниками, пише MigNews. Агенти служби безпеки оперативно зреагували на загрозу, вивівши Трампа зі сцени. Згідно з відеоматеріалами, Трамп пригнувся, почувши постріли, і був швидко оточений агентами, які посадили його в автомобіль для евакуації.

Реакція Трампа та служби безпеки

На кадрах видно, як Трамп підняв кулак, коли його виводили зі сцени, демонструючи свою рішучість та впевненість. CNN повідомляє, що перед тим, як Трамп впав, пролунав гучний удар. Агенти допомогли йому встати, а на його обличчі була кров. Після цього Трамп кричав у відповідь натовпу і підняв кулак, перш ніж його посадили в автомобіль та евакуювали з місця події.

Стан Трампа та офіційні заяви

Речник Трампа Стівен Чунг заявив, що з колишнім президентом “все гаразд”. Він подякував правоохоронним органам та службам швидкого реагування за їхні швидкі дії під час цього огидного акту.

Трамп перебуває в місцевому медичному закладі, і більше подробиць буде повідомлено згодом.

Особа стрільця

ФБР підтвердило особу стрільця в Пенсильванії. Це 20-річний Томас Метью Крукс, який жив у передмісті Піттсбурга, приблизно за 55 км від місця проведення мітингу Трампа. Крукс закінчив середню школу Бетел-Парк два роки тому і був зареєстрований як республіканець. Президентські вибори 2024 року стали б першими, де він зміг проголосувати. Однак, за даними Федеральної виборчої комісії, Крукс пожертвував 15 доларів виборчому комітету демократів Progressive Turnout Project.

Реакція родини Крукса

CNN спробували зв’язатися з батьком Крукса, який повідомив, що намагається з’ясувати, “що, чорт забирай, відбувається”. Він чекає розмови з правоохоронцями, перш ніж говорити про сина. У момент нападу Крукс не мав жодних документів, що засвідчують особу, і був одягнений у футболку із логотипом YouTube-каналу Demolition Ranch. Цей блог, присвячений вогнепальній зброї, має 11 млн передплатників. Після того, як користувачі помітили логотип, засновник Demolition Ranch опублікував фото із загиблим Круксом з підписом: “Якого біса?”.

Подальші розслідування

Інцидент на мітингу Трампа викликав значний резонанс у суспільстві та медіа. Влада продовжує розслідувати обставини замаху, намагаючись з’ясувати мотиви та можливі зв’язки стрільця. Правоохоронці також аналізують діяльність Крукса в соціальних мережах та його оточення, щоб зрозуміти, що могло підштовхнути його до такого акту насилля.

У зв’язку з інцидентом було підвищено заходи безпеки на наступних заходах за участі Трампа, а також інших політичних діячів. Співробітники служби безпеки працюють над вдосконаленням своїх протоколів для забезпечення максимальної захищеності під час масових зібрань.

ВІДЕО

Вашій увазі декілька відео з моментом замаху та одразу після

Байден зателефонував Трампу

Президент Джо Байден прокоментував замах на Дональда Трампа спершу в соціальних мережах, а згодом на екстреній прес-конференції. “Я радий чути, що він (Трамп) у безпеці і з ним все гаразд. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, поки ми очікуємо подальшої інформації. Ми з Джилл вдячні Секретній службі за те, що вона доставила його в безпечне місце. В Америці немає місця такому насильству. Ми повинні об’єднатися як одна нація, щоб засудити це”, – написав президент США Джо Байден.

Screenshot

“В Америці немає місця такому насильству, це огидно. Це одна з причин, чому ми повинні об’єднати цю країну”, – повторив Байден на екстреній прес-конференції. Президент також зателефонував Трампу. Прес-служба екс-президента підтвердила факт розмови, але деталі залишилися нерозголошеними.

Не перше замах у історії США

В історії США неодноразово траплялися замахи на високопосадовців, включно з президентами. Так, у 1865 році президента Авраама Лінкольна застрелили в театральній ложі у Вашингтоні під час вистави. У 1881 році був убитий президент Джеймс Гарфілд, а в 1901 році – Вільям Маккінлі. Президента Джона Ф. Кеннеді застрелили 22 листопада 1963 року в Далласі, штат Техас. У 1968 році під час передвиборчої кампанії був убитий брат Джона Кеннеді, сенатор Роберт Френсіс Кеннеді. У 1981 році у Вашингтоні стрілець поранив президента Рональда Рейгана, а також прес-секретаря Білого дому, агента секретної служби і охоронця.

Раніше ми писали чому Ілон Маск підтримує Трампа, а не Байдена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.