В Бразилії зафіксували першу смерть від хвороби, яку переносять мухи та комарі

Хвороба вбила двох жінок у штаті Баїя.

Бразилія зафіксувала першу в світі смерть від вірусу Oropouche, повідомило міністерство охорони здоров’я країни. Це сталось після того, як дві жінки померли від хвороби, яка поширюється зараженими мухами та комарами, пише MigNews з посиланням на джерело Nst.com.my.

Жінки зі штату Баїя на північному сході Бразилії були віком до 30 років, не мали супутніх захворювань, але мали ознаки та симптоми, схожі на важкий випадок лихоманки денге.

Що таке вірус Oropouche, який спричинив дві смерті в Бразилії?

Вірус був вперше виявлений у Тринідаді і Тобаго в 1955 році. Його передача відбувається через інфікованих комарів та мух. Вірус поширюється, коли переносники кусають людей. Експерти кажуть, що вірус не може передаватися від однієї людини до іншої. Це не заразно. Наразі органи охорони здоров’я Бразилії перевіряють повідомлення про можливу передачу інфекції між вагітними жінками та їхніми ненародженими дітьми.

Де ще поширився вірус?

Повідомлялося про випадки зараження цим вірусом в таких регіонах: Південна Америка, Карибський басейн і Центральна Америка. У 2024 році Міністерство охорони здоров’я Бразилії повідомило про 7236 випадків цього захворювання в країні.

Раніше повідомлялось, що в Індії народилася дитина з 4 руками, 4 ногами та 2 обличчями. Деталі тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.