Site icon Медіа Інформаційний Гід

Трамп відповів, чому Путін раніше не вторгнувся в Україну

Ймовірність перемоги Трампа зростає. Що це може означати для економіки Європи

Ймовірність перемоги Трампа зростає. Що це може означати для економіки Європи. Джерело: CNN

Дональд Трамп відкрито заявив, що війна в Україні не розпочалася б, якби він залишався президентом.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на PolitExpert.net

Під час виступу в мерії міста Оукс, штат Пенсільванія, колишній голова Білого дому підтвердив своє дружнє ставлення до Володимира Путіна та зазначив, що мав чітку позицію, яка нібито стримувала російського лідера від вторгнення.

Трамп, виступаючи перед своїми прихильниками, багато з яких носили кепки з гаслом “Make America Great Again”, прямо заявив про свої добрі стосунки з президентом РФ:

“Я чудово лажу з Путіним. Путін говорив про можливе вторгнення, але я сказав йому: «Ви не увійдете“, – наголосив він, додавши, що мав прямий вплив на рішення російського лідера.

За його словами, позиція США за його адміністрації була вирішальною, і саме це нібито зупинило Росію від ескалації.

Трамп також згадав про свої відносини з президентом України Володимиром Зеленським, назвавши їх “доброзичливими”. Республіканець заявив, що його мета — покласти край війні в Україні ще до президентських виборів у 2024 році:

“Я збираюся зупинити цю війну… і зроблю це до того, як мене знову оберуть”, — запевнив Трамп. — “Байден нічого не зробив для цього. Він навіть не спілкувався з Путіним більше року”.

Трамп підкреслив, що головним пріоритетом для нього є припинення бойових дій та збереження людських життів:

“Я хочу, щоб люди перестали вмирати. От і все”

Ця заява прозвучала на тлі витягів з книги відомого журналіста Боба Вудворда під назвою “Війна”, яка ще не вийшла друком. За інформацією з уривків, Трамп після завершення свого президентського терміну підтримував контакт із Путіним, що викликає додаткові запитання щодо його подальших намірів у зовнішній політиці.

Часом же раніше Трамп робив нову заяву щодо початку Третьої світової війни.

Вийти з мобільної версії сайту