Site icon Медіа Інформаційний Гід

Путін наказав Міноборони Росії вибити українські війська з Курської області, де ЗСУ контролюють 28 населених пунктів

Путін наказав Міноборони Росії вибити українські війська з Курської області, де ЗСУ контролюють 28 населених пунктів

Путін наказав Міноборони Росії вибити українські війська з Курської області, де ЗСУ контролюють 28 населених пунктів

Президент Росії Володимир Путін вимагає від Міністерства оборони Росії активізувати дії для витіснення українських сил з території Курської області. Про це він заявив під час наради 12 серпня, присвяченої ситуації в прикордонних з Україною регіонах, повідомляє “РИА Новости”, передає сайт MigNews.

“Головна задача стоїть безумовно перед Міністерством оборони – видавити, вибити супротивника з наших територій і разом із прикордонною службою забезпечити надійне прикриття держкордону,” — заявив Путін.

За його словами, українська сторона нібито намагається покращити свої переговорні позиції, проводячи операції на території Росії, зокрема в Курській області.

“Але про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирних людях, по цивільній інфраструктурі, намагаються створити загрозу для об’єктів ядерної енергетики?” — підкреслив Путін.

Крім того, Путін стверджує, що на тлі поточної ситуації зросла кількість бажаючих приєднатися до “спеціальної військової операції” — так у Росії офіційно називають війну проти України. “Відповідь за сторони росіян вже є — одностайна підтримка армії та збільшення кількості охочих долучитися до СВО,” — зазначив він, не надавши інших деталей.

Ситуація в Курській області продовжує залишатися напруженою. Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смірнов під час тієї ж наради повідомив, що Збройні сили України контролюють 28 населених пунктів регіону. За його словами, українські війська зайшли вглиб регіону на 12 кілометрів, а загальна ширина фронту становить 40 кілометрів.

Міноборони Росії підтвердило, що 6 серпня в Курській області почалися активні бойові дії. За інформацією відомства, до трьохсот українських військових, підтримуваних танками та бронетехнікою, атакували позиції російських військ на держкордоні. Проте, ситуацію на місці наразі не коментують ні в Збройних силах України, ні в Генштабі ЗСУ.

Раніше, 7 серпня, Путін звинуватив Україну в “провокації” у зв’язку з подіями в Курській області. У свою чергу, речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що українська атака мала на меті “посіяти паніку” серед місцевих жителів і закликала міжнародну спільноту відреагувати на ситуацію.

Американські і європейські офіційні особи також відреагували на події в Курській області. Речник Держдепартаменту США Метью Міллер зазначив, що США контактують з Україною щодо цієї операції, а речник Єврокомісії Петер Стано підкреслив, що Україна має законне право захищатися, включаючи завдання ударів по агресору на його території.

Вийти з мобільної версії сайту