Site icon Медіа Інформаційний Гід

Пентагон: Операція України в Курській області відповідає політиці США, але удари по території Росії не підтримуються

Сабріна Сінгх Фото: defense.gov

Сабріна Сінгх Фото: defense.gov

У Пентагоні заявили, що просування України в Курській області узгоджується з політикою США щодо захисту української території, але наголосили, що не підтримують далекобійні удари по території Росії. Про це повідомляє сайт MigNews з посиланням на офіційний акаунт новинного видання Kyiv Independent на платформі Instagram.

На запитання, чи узгоджується операція України в Курській області з позицією Сполучених Штатів щодо використання американської зброї, Сінгх відповіла:

“США підтримували Україну з самого початку в захисті від атак, які надходять через кордон. Україна вживає заходів “для захисту від атак” і діє “в межах політики США щодо того, де вони можуть використовувати нашу зброю, наші системи, наші можливості”, зазначила Сінгх.

Водночас вона підкреслила, що США не підтримують удари по глибині російської території. Ми не підтримуємо дальні атаки на Росію. Ми говорили про це з самого початку.

“Я не збираюся малювати кругову карту того, де вони можуть і не можуть завдавати ударів, але ми були дуже чіткі з українцями”, – додала представниця Пентагону.

Сінгх також наголосила, що українські військові мають право відповідати на російські атаки, які здійснюються через кордон.

Київ “усвідомлює політику США і те, що ми підтримуємо”, а Вашингтон “підтримує Україну та її успіхи на полі бою”, додала вона.

Нагадаємо, що раніше російський президент Володимир Путін назвав події в Курській області “провокацією” з боку України. У відповідь на це у Держдепі США висловили іронічну позицію щодо заяви Путіна.

Українська сторона поки що офіційно не коментувала ситуацію в Курській області однак Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі повідомив, що отримав три результативні доповіді від Головнокомандувача Сирського, які є саме тими, що потрібні державі зараз. Він висловив подяку всім військовим за захист українських позицій та виконання оборонних завдань, наголосивши, що Україна не вибирала цілі у війні, а захищає свою землю від російської агресії. Зеленський також зазначив, що міністр оборони Умєров доповів про постачання озброєнь, а керівник СБУ Малюк – про операції та боротьбу з російськими диверсіями.

Як було повідомлено раніше про події в Курській області РФ: Україна має право на самозахист, заявляють у ЄС.

Вийти з мобільної версії сайту