Site icon Медіа Інформаційний Гід

Орбан попередив, які перспективи у України з планом перемоги Зеленського

Чому Орбан приїхав до Києва. Про що домовився із Зеленським? Перші заяви лідерів країн

Чому Орбан приїхав до Києва. Про що домовився із Зеленським? Перші заяви лідерів країн

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан різко розкритикував запропонований президентом України Володимиром Зеленським план перемоги у війні, піднявши нову хвилю дискусій у політичних колах Європейського Союзу.

Про це розповідає MigNews із посиланням на PolitExpet.net

Виступаючи перед лідерами ЄС, Орбан висловив сумніви щодо реалістичності цієї ініціативи, наголосивши на необхідності негайного припинення вогню та мирного врегулювання конфлікту.

Орбан, який відомий своєю критичною позицією щодо підтримки України, продовжує блокувати надання фінансової та військової допомоги Києву, натомість активізуючи контакти з Москвою. Він поставив під сумнів здатність України досягти військової перемоги над Росією, заявивши:

“Вести переговори з позиції сили – це хороша ідея, але ми слабкі. Великі політичні фрази звучать красиво в салонах, але реальність інша – тисячі українців щодня помирають. Мирна стратегія має перевагу над військовою. Найкраща ідея – припинити вогонь і покласти край війні”

Орбан також наголосив, що метою ЄС має бути завершення війни з мінімальними територіальними втратами для України, підкреслюючи, що будь-яке затягування конфлікту несе ризики ще більших втрат.

Заяви Орбана викликали неоднозначні реакції серед європейських лідерів. Угорський прем’єр поставив риторичне запитання:

“Якщо тепер ми переходимо до плану перемоги, чи означає це, що раніше ми мали план поразки?”

Цей коментар підкреслює його скептичне ставлення до спільної стратегії ЄС, натякаючи на те, що плани перемоги були радше ілюзією. Угорщина, за словами Орбана, і надалі залишатиметься осторонь конфлікту:

“Це не наш план перемоги. Ми не брали участі у війні і не плануємо цього робити надалі.”

Цей підхід свідчить про бажання Угорщини зберегти баланс між підтримкою політики ЄС та власними інтересами, що включають тісніші відносини з Росією.

На цьому фоні Франція попередила, що вже скорочує допомогу Україні.

Вийти з мобільної версії сайту