Site icon Медіа Інформаційний Гід

Франція оголосила про скорочення військової допомоги Україні. Яка причина?

Фанція оголосила про скорочення військової допомоги Україні. Яка причина?

Фанція оголосила про скорочення військової допомоги Україні. Яка причина? Джерело: Аrmyinform.com.uа.

Франція не виконає своєї обіцянки пожертвувати до 3 мільярдів євро військової допомоги Україні цього року, повідомляє MigNews з посиланням на сайт Politico. Про це заявив міністр збройних сил Себастьєн Лекорню законодавцям.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв надіслати 3 мільярди євро на початку цього року — це частина зусиль щодо посилення французької допомоги Україні після того, як Париж 
зазнав критики за те, що він зробив менше, ніж інші країни, такі як Німеччина.

У лютому, щоб забезпечити довгострокову допомогу для України, Париж і Київ підписали двосторонню угоду про безпеку, яка офіційно пообіцяла до 3 мільярдів євро військової підтримки на цей рік. 

Однак зараз Франція перебуває під тиском, щоб скоротити свій дефіцит, який може досягти 6 відсотків ВВП у 2024 році.

Франція – не єдина країна, яка зіткнулася з бюджетними труднощами. У Німеччині — найбільшому європейському донорі військової допомоги — політики планують наступного року вдвічі скоротити підтримку Україні, щоб скоротити свої витрати. Також є побоювання, що США скоротять підтримку Києва, якщо колишній президент Дональд Трамп повернеться до Білого дому.

Незважаючи на фінансову кризу, Макрон рішуче підтримує Україну у війні. Минулого тижня президент Франції вітав президента України Володимира Зеленського в Парижі, щоб обговорити його «план перемоги» та додаткову допомогу Україні. Напередодні візиту Зеленського Макрон привітав українських військових, які навчаються на сході Франції в рамках французької ініціативи з навчання цілої бригади на французькій техніці. 

Також очікується, що Франція надасть Києву винищувачі Mirage 2000 у першій половині 2025 року.

Вийти з мобільної версії сайту