На Заході зазначають, що Ізраїль почав нову «війну»

Журналісти звинуватили Нетаньяху у серйозних порушеннях на міжнародному рівні

У новій редакційній статті німецького видання Der Spiegel йдеться про порушення міжнародного правопорядку з боку Ізраїлю. Журналісти звинувачують уряд Беньяміна Нетаньяху у загостренні конфлікту в регіоні та у прямій атаці на інститути, що відповідають за забезпечення миру.

Про це розповідає MigNews із посиланням на вищезазначене джерело.

Зокрема, видання вказує на обстріли миротворчої місії ООН UNIFIL у Лівані та спроби ізраїльської влади вплинути на Генерального секретаря ООН із закликом якнайшвидше вивести «блакитні каски» з країни.

Миротворча місія UNIFIL була створена для моніторингу режиму припинення вогню між Ізраїлем та угрупуванням «Хезболла». Однак останніми днями, за даними журналістів, ізраїльська армія обстрілює позиції миротворців, що викликає обурення міжнародної спільноти. За словами Der Spiegel, дії Ізраїлю сприймаються як навмисна ескалація конфлікту з метою витіснення миротворців та ослаблення міжнародного контролю.

У статті також наголошується, що промова Нетаньяху, виголошена на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, мала ознаки риторики, спрямованої на підрив міжнародних інституцій. Він включив міжнародні органи, зокрема ООН та Міжнародний кримінальний суд, до так званих «семи фронтів», на яких, за його словами, Ізраїлю доводиться боротися.

Ізраїль звинувачують у ігноруванні вимог ООН щодо припинення окупації Західного берега річки Йордан та сектора Газа, які МКС офіційно визнав окупованими територіями. Додаткову напругу викликають заяви ізраїльського уряду про можливе оголошення палестинської гуманітарної агенції UNRWA терористичною організацією нарівні з рухом ХАМАС.

Der Spiegel наголошує, що обстріл сторожової вежі в штаб-квартирі UNIFIL не був випадковим, а міг бути навмисною операцією, спрямованою на підрив присутності миротворців у Лівані. Це лише частина ширшої кампанії, яка включає авіаудари по Лівану, Сирії, Ємену, Газі та Західному берегу.

У статті також йдеться про недостатню реакцію Німеччини на ці події. На думку авторів, Берлін, попри свій значний політичний вплив у регіоні та статус одного з найбільших партнерів Ізраїлю в Європі, демонструє пасивність, що підриває міжнародні зусилля зі збереження миру.

На цьому фоні повідомлялося про те, що Хезболла вже атакувала Ізраїль за допомогою дрона нового покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.