Кожен 15-й американець – мільйонер

Майже 22 мільйони людей у США — приблизно один з 15 американців (6,7%) — мали статки понад 1 мільйон доларів минулого року, згідно з глобальним звітом про багатство UBS за 2024 рік.

Глобальне багатство зазнало удару в 2022 році, знизившись на 3%, пише MigNews з посиланням на Fortune. Але минулого року воно відновилося, і кількість мільйонерів у світі, як очікується, продовжуватиме зростати до 2028 року.

Майже 22 мільйони людей у США — приблизно один з 15 американців — мали статки понад 1 мільйон доларів минулого року, згідно з глобальним звітом про багатство UBS за 2024 рік.

Хоча це менше, ніж 22,7 мільйона в 2022 році, США все ще залишаються домівкою для 38% всіх мільйонерів у світі.

Це також означає, що кількість мільйонерів у США більше ніж утричі перевищує їх кількість у материковому Китаї, який займає друге місце за кількістю мільйонерів, і зрівняна з Західною Європою та Китаєм разом узятими.

Глобальна кількість мільйонерів скоротилася до 58 мільйонів у 2023 році з 59,4 мільйона у 2022 році. Але глобальне багатство зросло на 4,2%, що є відновленням після попереднього року, який ознаменував перше зниження багатства з часів фінансової кризи 2008 року.

На тлі високих процентних ставок та інфляції, що стримували економічне зростання, глобальне багатство знизилося на 3% у 2022 році, і 3,5 мільйона людей втратили статус мільйонера.

«Зниження глобального багатства, яке ми спостерігали у 2022 році, схоже, було лише короткочасним явищем», — йдеться у останньому звіті UBS. «Багатство вже відновилося — відповідно до довгострокової тенденції, яку ми виявили».

Очікується, що в найближчі роки буде спостерігатися подальше зростання. До 2028 року UBS очікує зростання кількості мільйонерів у 52 з 56 ринків, охоплених звітом. Тайвань, як очікується, очолить світ за темпами зростання (47%), значною мірою завдяки своїй мікрочиповій промисловості, яка відіграватиме важливу роль у розвитку штучного інтелекту в наступні роки.

У США кількість мільйонерів, як очікується, зросте більш помірковано — на 16% до 25,4 мільйона до 2028 року. Але таке значне зростання буде достатнім, щоб ще більше збільшити відрив між США та рештою світу.

У Китаї кількість людей зі статками понад 1 мільйон доларів, як очікується, зросте на 8% до 6,5 мільйона до 2028 року, тоді як Японія до того часу має випередити свого сусіда і посісти друге місце у списку.

Великобританія, яка наразі займає третє місце в глобальному списку мільйонерів, насправді, як прогнозується, побачить падіння цієї кількості на 17% протягом наступних чотирьох років, значною мірою через недавні зміни в податковій політиці для резидентів без постійного місця проживання. Очікується також, що недавня перемога Лейбористської партії призведе до підвищення податку на приріст капіталу.

«Оскільки більшість класів активів збільшили свою вартість за останні кілька років, стабільне економічне зростання є ключовим фактором збільшення кількості мільйонерів у доларах США», — сказано в UBS. «Це стосується як минулого, так і майбутніх прогнозів».

Нагадаємо, що Суперяхта британського техномагната Майка Лінча затонула недалеко від Італії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.