Ізраїль вперше завдав удару по Ємену: подробиці

Сьогодні ізраїльські винищувачі вперше атакували Ємен, завдавши удару по опорному пункті Хуті через кілька днів після того, як підтримуване Іраном угруповання атакувало колишнє посольство США в Тель-Авіві під час удару безпілотника, в результаті якого загинув один і поранено семеро. Через вибух осколки розлетілись та викликали паніку серед жителів. Муніципалітет Хараєба попросив жителів залишатися вдома.

Суботня військова операція була спрямована проти міста Аль-Худейда на заході Ємену, повідомляє MigNews з посиланням на джерело New York Post. Бомби зруйнували сховища палива та нафтопереробні заводи.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила каральні удари, заявивши, що це була відповідь на сотні нападів хуситів на Ізраїль за останні місяці. Група приєдналася до Ірану в зусиллях покарати Ізраїль за його війну в Газі.

Велика пожежа в єменському портовому місті Ходейда після ізраїльських авіаударів у суботу. Джерело: The New York Time.

Зазначимо, що щонайменше 38 919 людей було вбито і 89 622 поранено під час 
війни Ізраїлю проти Гази. Кількість загиблих в Ізраїлі в результаті атак ХАМАС 7 жовтня оцінюється в 1139 осіб, десятки людей все ще перебувають у полоні в Газі.

Раніше стало відомо, що США, Ізраїль та Україна обговорюють постачання восьми систем ППО Patriot. Дізнайтесь, чи це можливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.