Site icon Медіа Інформаційний Гід

Індія відкликала суперечливий законопроєкт про телемовлення після критики

Індія відкликала суперечливий законопроєкт про телемовлення після критики

Індія відкликала суперечливий законопроєкт про телемовлення після критики

Аналітики зазначають, що це свідчить про зменшення парламентського мандату уряду. Про це пише MigNews з посиланням на Financial Times.

Міністерство інформації та телемовлення Індії минулого місяця розіслало проєкт закону обмеженій кількості зацікавлених сторін для отримання відгуків. Незважаючи на заходи для запобігання витокам, копії документа все ж поширювалися у Нью-Делі, викликаючи занепокоєння щодо можливого обмеження свободи слова та додаткового тиску на онлайн-контентмейкерів.

Міністерство заявило, що продовжує термін для надання коментарів і пропозицій до 15 жовтня. “Ми повернули проєкт для врахування отриманих пропозицій”, — повідомив анонімний урядовий посадовець.

Партія Моді, Бхаратія Джаната, керувала двома п’ятирічними термінами, маючи абсолютну більшість, що дозволяло легко приймати закони. Однак цього року на загальних виборах партія втратила свою більшість.

Аналітики вважають, що популярні коментатори та сатирики на YouTube та інших платформах зіграли важливу роль у підтримці опозиційних кандидатів та зниженні підтримки BJP.

“Це вже не той уряд з потужною більшістю, який може приймати закони без врахування думок коаліційних партнерів, зацікавлених сторін та опозиційних партій”, — зазначив експерт з технологічного та медіа права Апар Гупта.

Індія, маючи один із найбільших онлайн-ринків світу та майже мільярд інтернет-користувачів, почала роботу над законопроєктом у листопаді, а проєкт був розісланий у липні, невдовзі після присяги нового уряду Моді.

За словами трьох людей, які бачили копії проєкту, закон поширювався не тільки на індійських громадян, але й на громадян інших країн, тобто його дія могла б бути глобальною. Під його дію підпадали не тільки новинні та розважальні компанії, але й особи, які надавали такі послуги в межах своєї діяльності.

Більше ніж 700 онлайн-контентмейкерів написали відкритого листа міністру інформації та телемовлення Ашвіні Ваїшнаву, висловлюючи незадоволення непрозорістю консультаційного процесу щодо закону.

Азійська Інтернет-коаліція, до складу якої входять такі компанії, як Google (власник YouTube) та Meta, також звернулася до Ваїшнава з проханням надати можливість висловити свої зауваження до проєкту.

“Відкликання цього секретного проєкту є позитивним кроком, але його взагалі не повинно було існувати”, — заявив Ніхіл Пахва, засновник та редактор Medianama, видання, що спеціалізується на технологічній політиці в Індії.

Він додав, що заява міністерства свідчить про повернення до попереднього проєкту листопада 2023 року, і процес консультацій, ймовірно, залишиться закритим, без планів публічного обговорення. Це може означати, що законопроєкт може бути винесений на розгляд парламенту під час зимової сесії.

Раніше ми писали, що індійський робітник знайшов діамант вартістю $100,000

Вийти з мобільної версії сайту