Медіа Інформаційний Гід

Індійський робітник знайшов діамант вартістю $100,000

Раджу Гонд показує алмаз, знайдений у шахті в Індії.

Мадхья-Прадеш, Індія — Робітник, який перебуває у великих боргах, знайшов діамант вагою 19,22 карата, вартістю майже $100,000, і це змінило життя його сім’ї назавжди, пише MigNews.

Раджу Гонд, 40 років, зазвичай заробляє близько $4 на день, працюючи у різних сферах, щоб утримувати свою велику родину. Він працює на полях або у діамантових копальнях у своєму рідному штаті Мадхья-Прадеш, а також водієм трактора у багатших фермерів. Проте він та його молодший брат Ракеш іноді платять $9,50 за день, щоб копати землю на 64-квадратних метрах урядової землі в пошуках діамантів.

Одного разу, під час таких пошуків, Гонд натрапив на коштовний камінь. Коли він очистив його від бруду, діамант заблищав у всій своїй красі. “Це було неймовірно! Я одразу зрозумів, що це діамант,” — поділився Гонд своїми емоціями. Вони з братом, зрадівши знахідці, поспішили додому, щоб повідомити новину своїй родині. Після цього вони разом з матір’ю відвідали місцевий офіс з оцінки діамантів у Панні, де було визначено, що діамант важить 19,22 карата і оцінюється в $95,500.

Діамант вагою 19,22 карата вартістю майже 100 000 доларів.

Анукам Сінгх, офіційний оцінювач діамантів, пояснив, що Панна відома своїми багатими запасами діамантів. За його словами, у 1961 році було знайдено діамант вагою 54,55 карата, а у 2018 році – 42 карата. Щоб отримати дозвіл на пошук діамантів, необхідно заповнити форму, надати документи для ідентифікації, фотографії та сплатити 800 рупій (близько $9,50) уряду. Після завершення пошуків можна знову подавати заявку на іншу ділянку.

Гонд відкрив банківський рахунок і з нетерпінням чекає, коли гроші надійдуть. Він планує спочатку погасити борг у розмірі $6,000, а потім інвестувати у освіту дітей, будівництво будинків, придбання землі та, можливо, трактора. Його сім’я складається з батьків, дружини, семи дітей та сімей його брата та сестри.

Для Гонда, знахідка діаманта стала реалізацією мрії, про яку йому розповідали батько та дідусь. Вони згадували історії людей, які знаходили діаманти в землі і як це змінювало їх долю. Тепер Гонд має власну історію для розповіді.

На наступний день після знахідки, брати знову повернулися до копальні з надією знайти нові коштовності. “Ми вже знову у шахті. Ми знайдемо ще більше діамантів!” – впевнено сказав Гонд.

Дізнайтеся більше, які знаки Зодіаку протилежні і як це знання поліпшить ваше особисте життя.

Вийти з мобільної версії сайту