Білорусь вперше використала авіацію для знищення російського дрона «Шахед»

Після того, як «шахед» увійшов у повітряний простір Білорусі, винищувач ВПС РБ приблизно 20 хвилин переслідував порушника.

29 серпня моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомила, що у Білорусі вперше застосували авіацію для перехоплення та знищення російського безпілотника типу «шахед», пише MigNews. Цей інцидент стався під час чергової атаки Росії на територію України, коли «шахед» ненавмисно перетнув білоруський кордон. Відзначається, що білоруські військово-повітряні сили оперативно відреагували на проникнення, піднявши у небо винищувач, який згодом збив безпілотник.

У повідомленні йдеться:

Сьогодні вночі під час чергової атаки РФ по Україні один із шахедів залетів на територію Білорусі, в Єльському районі. Це сталося о 03:30.

Після порушення повітряного простору Білорусі «шахедом» винищувач ВПС РБ переслідував його близько 20 хвилин. Близько 03:55 у Єльському районі Гомельської області чули два вибухи та бачили яскравий спалах у небі. Це перший випадок, коли білоруський винищувач спробував збити реальну військову ціль, а саме російський дрон-камікадзе «шахед».

Трохи раніше ми писали, що президент Білорусі закликав до миру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.