Site icon Медіа Інформаційний Гід

1,4 мільйона громадян КНДР мобілізували за тиждень для участі у війні

1,4 мільйона громадян КНДР мобілізували за тиждень для участі у війні

1,4 мільйона громадян КНДР мобілізували за тиждень для участі у війні. Джерело: РБК

Сьогодні державні ЗМІ Північної Кореї повідомили, що цього тижня близько 1,4 мільйона молодих людей подали заявки на вступ або повернення до армії, звинувативши Сеул у провокаційному вторгненні безпілотників, яке призвело до «напруженої ситуації до межі війни», пише MigNews з посиланням на джерело Reuters.

Запекла риторика з’явилася після того, як минулого тижня Північна Корея  звинуватила Сеул у відправці безпілотників над Пхеньяном, які розкидали «величезну кількість» листівок проти Півночі. Тоді Північ у вівторок підірвала міжкорейські дороги та залізничні лінії на своєму боці кордону та 
попередила, що Південь «заплатить дорогу ціну».

Молоді люди, в тому числі студенти та представники молодіжних ліг, які підписали петиції про вступ до армії, були сповнені рішучості боротися у «священній війні за знищення ворога зброєю революції», заявило офіційне інформаційне агентство KCNA.

У звіті йдеться:

Якщо почнеться війна, РК буде стерта з карти. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню.

Північна Корея раніше робила подібні заяви про те, що молоді люди намагаються вступити на військову службу в період загострення напруженості, хоча такі заяви ізольованої держави важко перевірити.

Минулого року державні ЗМІ повідомляли про 800 тисяч своїх громадян, які добровільно приєднався до армії Північної Америки, щоб воювати проти Сполучених Штатів. Також у 2017 році було 
сказано, що майже 3,5 мільйона робітників, членів партії та солдатів добровільно зголосилися служити.

Згідно з даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), Північна Корея має 1,28 мільйона активних солдатів і близько 600 000 резервістів, з 5,7 мільйонів резервістів Робітничо-Селянської Червоної гвардії серед багатьох неозброєних підрозділів. Міністерство оборони Сеула не прокоментувало останній звіт KCNA, але попередило, що якщо Північна Корея завдасть шкоди безпеці південнокорейців, цей день буде «кінцем її режиму».

Пізніше в середу віце-міністри закордонних справ Південної Кореї, Сполучених Штатів і Японії провели прес-конференцію після переговорів у Сеулі та рішуче засудили Північ за «навмисне підвищення напруги», заявивши про вторгнення безпілотників і заблокувавши південний кордон. Країни Заходу давно звинувачують Північну Корею у надсиланні зброї, щоб допомогти Росії воювати в Україні. У середу стало відомо, що Північ також надсилає свій особовий склад, стаючи фактично учасником війни.

Вийти з мобільної версії сайту