Жан Беленюк вийшов до півфіналу на Олімпіаді-2024 в Парижі, перемігши казахстанця Нурсултана Турсинова

Український борець успішно подолав чвертьфінал Олімпійських ігор 2024 у Парижі.

33-річний український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який виступає у ваговій категорії до 87 кілограмів, успішно подолав чвертьфінал Олімпійських ігор 2024 у Парижі. Про це повідомляє MigNews.

У запеклій боротьбі з 33-річним казахстанцем Нурсултаном Турсиновим, Беленюк здобув перемогу з рахунком 7:3, демонструючи високий рівень підготовки та тактичної майстерності. Ця перемога вивела його до півфіналу, де на нього чекає зустріч з 22-річним іранцем Алірезою Мохмадіпіані. Поєдинок відбудеться о 19:45 за київським часом.

Нагадаємо, що у попередньому раунді, в 1/8 фіналу, Беленюк переконливо переміг 27-річного китайця Цянь Хайтао з рахунком 7:1.

Слід зазначити, що Жан Беленюк є олімпійським чемпіоном Токіо-2020 та срібним призером Ріо-2016.

Україну в греко-римській боротьбі також представляє срібний призер Токіо-2020 Парвіз Насібов, який досяг півфіналу у ваговій категорії до 67 кілограмів.

Медальні сутички в греко-римській боротьбі відбудуться у четвер, 8 серпня.

Жан Беленюк є одним з найуспішніших українських борців сучасності. У 2016 році на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро він завоював срібну медаль, а в 2020 році в Токіо здобув золото, ставши олімпійським чемпіоном. Окрім олімпійських досягнень, Беленюк неодноразово вигравав медалі на чемпіонатах світу та Європи

Днями українка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.