За що затримали Усика в Польщі, та як Зеленський допоміг у його звільненні

Про це у соцмережах повідомив президент України Володимир Зеленський.

Джерело повідомило, що Усика, який є уродженцем України, затримали після спроби сісти на літак до Валенсії, Іспанія, де він планує розпочати підготовку до реваншу за титул чемпіона світу з Тайсоном Ф’юрі, який відбудеться 21 грудня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Усика та його тренера Сергія Лапіна не пустили на борт після того, як представник авіакомпанії вирішив, що вони не можуть летіти, повідомило джерело.

За словами джерела, Усик пояснив, що вони почуваються добре, але були просто втомлені після майже 14-годинного дня подорожі з Києва, столиці охопленої війною України, що включала 900 км дороги, пише MigNews. Через мовний бар’єр і наполегливі запевнення Усика, що вони не перебувають у жодному стані сп’яніння, його було затримано.

Дружина Усика, Катерина, подорожувала разом із ним та Лапіним. Вона опублікувала відео в соцмережах, на якому Усика ведуть у кайданках по трапу літака. Вона заявила, що це було «нічого кримінального».

«Сталася непорозуміння», — написав Усик у соцмережах. «Його швидко вирішили. Дякую всім, хто турбувався. Дякую українським дипломатам за ефективну підтримку. І повага польській поліції за виконання своїх обов’язків без огляду на зріст, вагу, розмах рук і регалії».

Президент України Володимир Зеленський повідомив у соцмережах, що він поговорив з Усиком після його затримання. У його пості було опубліковано фото Усика поруч із українським посадовцем.

«Мене розчарувало таке ставлення до нашого громадянина та чемпіона», — написав Зеленський у своєму пості. «Я дав доручення міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

«Зараз усе добре, наш чемпіон звільнений, і його більше не затримують».

37-річний Усик є боксером номер один за версією ESPN у рейтингу pound-for-pound. Олімпійський чемпіон переміг Тайсона Ф’юрі в травні за рішенням суддів, ставши першим абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі з 2002 року. Усик очікується на ринзі в Лондоні в суботу на бою Ентоні Джошуа проти Даніеля Дюбуа на стадіоні «Вемблі». Усик переміг Джошуа, ставши об’єднаним чемпіоном у 2021 році, та повторив свою перемогу в реванші через рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.