Медіа Інформаційний Гід

Як правильно розтягувати м’язи стегна? 3 вправи перед сном

Розтяжку стегна важливо виконувати всім, особливо тим, хто спить на боці, Джерело: pexels.com

Якщо ви спите на боці, то знаєте, що немає нічого приємнішого, ніж згорнутися калачиком у затишній позі ембріона. Звісно, доти, доки ваші стегна не почнуть боліти. За словами фізіотерапевта Енді Фата-Чана, біль у стегнах часто виникає через недостатню рухливість і попередню травму. Це робить певні пози для сну незручними. Якщо вам це знайомо, ви напевно хочете дізнатися, як правильно розтягувати м’язи стегна.

Як з’ясував MigNews, якщо ви будете працювати над гнучкістю м’язів стегна протягом дня, то зможете краще спати вночі. Ми зібрали кілька простих вправ для цієї мети.

Як розтяжка стегон допоможе вам краще спати ночами

Давайте подивимося правді в очі. У більшості з нас вузькі стегна, в основному через недостатню фізичну активність. «Вісімдесят відсотків дорослих людей не відповідають нормам фізичної активності», – каже доктор Фата-Чан. «Більшість професій, які ми маємо в сучасному світі, також припускають сидіння перед комп’ютером, що тільки сприяє тугості та болю в стегнах».

Вправи, що покращують рухливість і гнучкість, можуть зменшити напругу, яка не дає вам спати ночами. Крім того, є й інші переваги розтяжки перед нічним відпочинком.

«Зосередження на глибокому диханні може допомогти знизити рівень регуляції нервової системи і змусити вас почуватися більш розслабленим, готуючись до хорошого сну», – каже доктор Фата-Чан.

Як правильно розтягувати м’язи стегна перед сном: підйом стегон на 90-90

Як правильно розтягувати м'язи стегна? 3 вправи перед сном
Корисна розтяжка для стегон, Джерело: Енді Фата-Чан

Підйом стегон допоможе вам задіяти задній нахил таза, що дуже корисно, якщо ваш поперек не торкається ліжка, коли ви лежите на спині. Виконайте дві серії 30-секундних затримок.

Сідничний місток – це також корисна вправа для прокачування м’язів. Ось як її виконувати.

Чотиригранний підйом стегна

Корисна розтяжка для стегон, Джерело: Енді Фата-Чан

Ці підйоми покращують рухливість стегон і паху, що допоможе вам спати комфортно, не компенсуючи це витягуванням нижньої частини спини. Виконайте два сети по п’ять повторень на кожну сторону.

Як правильно розтягувати м’язи стегна перед сном: підйом у кікстенді

Корисна розтяжка для стегон, Джерело: Енді Фата-Чан

Ця вправа розтягує ваші сідниці, щоб вам було зручніше підтягувати коліна до грудей вночі. Виконайте два сети по 10 повторень на кожен бік.

Хочете зміцнити здоров’я серця, але не знаєте, яке тренування вибрати? Тут ми називали найкращі варіанти.

Вийти з мобільної версії сайту