Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Україні з’являться нові спортивні змагання «Ігри ветеранів»

В Україні ситуація погіршується

В Україні не залишилося людей без психічних розладів – лікар Калинчук

Міністерство у справах ветеранів України ініціює проведення нових спортивних змагань для військовослужбовців, ветеранів війни та інших учасників бойових дій — «Ігри ветеранів».

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Версії».

Цей унікальний захід передбачає поєднання фізичної активності та сучасних технологій через дві ключові дисципліни: кросфіт та кіберспорт. Ігри мають на меті сприяти психологічній і фізичній реабілітації ветеранів, допомогти у відновленні та адаптації до цивільного життя через змагальний дух і командну співпрацю.

Формат і графік змагань

У 2024 році змагання будуть проведені у чотирьох регіонах України, а фінал відбудеться у Києві. Учасники будуть змагатися на регіональних етапах, які включатимуть дві дисципліни: фізично-інтенсивний кросфіт і віртуальні змагання з кіберспорту.

Кросфіт

Регіональні відбіркові етапи з кросфіту розпочнуться 2 листопада у Кривому Розі, потім змагання пройдуть 9 листопада в Одесі, 16 листопада в Івано-Франківську та завершаться 23 листопада у Житомирі. Всеукраїнський фінал кросфіт-змагань заплановано на 8 грудня в Києві.

Кіберспорт

Учасники зможуть спробувати свої сили у трьох популярних дисциплінах: Counter-Strike 2, FIFA та DOTA 2. Відбіркові етапи з кіберспорту відбудуться онлайн, що дозволить охопити всі регіони України. 17 листопада — змагання з Counter-Strike 2 та FIFA, 24 листопада — з DOTA 2. Фінальні змагання кіберспорту будуть проведені 6-7 грудня в Києві.

Хто може брати участь

До участі запрошуються військовослужбовці, ветерани, а також особи, звільнені з військової служби чи правоохоронних органів, які отримали травми, поранення або захворювання під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Це не просто спортивний захід, а ініціатива, яка спрямована на підтримку тих, хто віддав свої сили на захист країни.

Участь у змаганнях є безкоштовною, але обов’язковою умовою є попередня реєстрація, яка триватиме до 27 жовтня включно. Зареєструватися можна за спеціальним посиланням, наданим міністерством.

Окрім того, в Україні вперше був проведений футбольний матч серед однофамільців.

Вийти з мобільної версії сайту