Медіа Інформаційний Гід

В Україні вперше провели футбольний матч серед однофамільців: кадри

В Україні вперше провели футбольний матч серед однофамільців: кадри

29 вересня 2024 року в селі Йосиповичі Стрийського району Львівської області відбулося унікальне спортивне змагання, яке увійшло до Книги рекордів України.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «ПІК».

Ветеран місцевого футболу Василь Левко організував перший в історії чемпіонат України з футболу серед однофамільців, названий F-1 (“прізвищні команди”). Участь у турнірі взяли чотири команди, у складі яких всі гравці мали однакові прізвища: Федорина, Попадюк, Юрків та Дрозд.

Організатори події, а також Управління молоді та спорту Львівської ОДА, зазначають, що турнір F-1 не лише викликав значний інтерес у місцевої громади, а й має великі перспективи стати щорічним спортивним святом.

“Ми маємо великі надії, що свято футболу, яке відбулося 29 вересня 2024 року, залишиться в пам’яті кожного шанувальника цього виду спорту. Впевнений, що чемпіонат серед фамільних команд F-1 стане традиційним, і з кожним роком до нього долучатиметься ще більше учасників”, — підкреслив Василь Левко, ініціатор турніру.

Змагання пройшли у форматі коротких матчів, і боротьба була напруженою до останніх хвилин. У матчі за третє місце команда “F-1 Дрозд” здобула перемогу над “F-1 Федорина” з рахунком 2:1, забезпечивши собі почесне місце на п’єдесталі. У фіналі турніру з мінімальним рахунком перемогу виборола команда “F-1 Попадюк”, яка обіграла команду “F-1 Юрків”.

Окрім спортивного духу, подія мала також вагоме соціальне значення. Під час чемпіонату було зібрано 20 тисяч гривень, які передадуть на підтримку Збройних сил України. Таким чином, цей унікальний футбольний турнір об’єднав не лише шанувальників спорту, але й допоміг у справі захисту країни.

Тим часом перша футбольна команда чоловіків-трансгендерів дебютувала в Іспанії.

Вийти з мобільної версії сайту