Україна не обіграла Бельгію й залишила Євро-2024. Як це було

Усі команди в групі E набрали однакову кількість очок, але Україна посіла останнє місце.

Матч між Україною та Бельгією в рамках групового етапу Євро-2024 став вирішальним для обох команд, повідомляє mignews.com.ua. Збірна України під керівництвом Сергія Реброва не змогла здобути перемогу і завершила свій шлях на чемпіонаті Європи, зігравши внічию 0:0. Цей результат означав, що команда посіла останнє місце у своїй групі, в той час як Бельгія змогла просунутися до наступного етапу.

Стратегічні рішення Реброва

Перед початком матчу тренерський штаб України зіткнувся з важким вибором через травми ключових гравців — Михайла Мудрика та Віктора Циганкова. Це змусило Сергія Реброва змінити тактичну модель команди, зробивши ставку на захисну гру з парою нападників на вістрі. Така стратегія виявилася ефективною в першому таймі, коли українська команда змогла стримати атаки бельгійців. Основною загрозою з боку суперника був Кевін де Брюйне, який створив небезпечний момент для Ромелу Лукаку, але голкіпер України Анатолій Трубін відмінно впорався з ударом.

Активні дії України в атаці

У середині першого тайму українська команда почала відповідати на атаки Бельгії своїми небезпечними моментами. Роман Яремчук, Артем Довбик та Георгій Судаков мали шанси відзначитись, але бракувало точності і холоднокровності в завершенні. Здавалося, що українці зможуть знайти свій момент і відзначитись голом, але все закінчувалось не на їх користь.

Другий тайм та боротьба за володіння

Другий тайм розпочався з домінування бельгійців у володінні м’ячем, що могло призвести до неприємних наслідків для України. Однак Анатолій Трубін знову показав свою майстерність, впоравшись з небезпечними моментами від Лукаку та Янніка Карраско. Захисники України продовжували руйнувати атаки суперників, але з часом команда втратила контроль над грою.

Нереалізовані моменти

Фінальні хвилини матчу були напруженими для обох команд. Україна мала кілька чудових можливостей для забиття голу, але не змогла скористатися ними. Артем Довбик не знайшов свого гольового відчуття, Георгій Судаков втратив момент на мільйон, а Руслан Маліновський не зумів реалізувати свої дальні удари. Ситуація погіршувалась тим, що паралельна гра, де були зафіксовані сумнівні пенальті, вплинула на підсумковий результат групового етапу.

Підсумки виступу України

Українська збірна завершила свій виступ на Євро-2024, здобувши чотири очки та посівши останнє місце в групі E. Бельгія, маючи також чотири очки, змогла фінішувати другою та продовжити боротьбу в плей-оф. Незважаючи на незадовільний результат, українські вболівальники можуть пишатись командою, яка показала гідну гру та боролась до останнього.

Склад команд:

Україна:

  • Трубін
  • Тимчик, Забарний, Сваток (Ярмоленко, 81), Матвієнко, Миколенко (Зінченко, 58)
  • Шапаренко (Маліновський, 70), Бражко (Степаненко, 70), Судаков
  • Яремчук (Ванат, 70), Довбик

Бельгія:

  • Кастельс
  • Вертонген, Фас, Теат, Кастань
  • де Брюйне, Онана, Тілеманс (Мангаля, 61)
  • Доку (Бакайоко, 77), Лукаку (Опенда, 90), Троссар (Карраско, 62)

Матч завершився без жовтих карток для української команди, лише Артем Довбик отримав попередження. Україна покидає Євро-2024 з відчуттям недовершеності, але з гордістю за команду, яка віддала всі сили на полі.

Нагадаємо, що в минулому матчі Україна обіграла Словаччину з рахунком 1:2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *