Site icon Медіа Інформаційний Гід

Сальваторе Скіллачі пішов з життя на 59 році

Відомий футболіст помер

Сальваторе Скіллачі пішов з життя на 59 році

Стало відомо, що 18 вересня 2024 року футбольна спільнота втратила видатного спортсмена – Сальваторе Скіллачі, колишнього форварда збірної Італії, який помер на 60-му році життя після боротьби з важкою хворобою.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на видання La Gazzetta dello Sport.

У 2022 році в нього діагностували рак товстої кишки, після чого він переніс дві операції. Минулого тижня Скілаччі було госпіталізовано в Палермо, де, на жаль, 18 вересня його життя обірвалося.

Футбольна кар’єра Сальваторе Скіллачі залишила незабутній слід в історії футболу. Він виступав за низку провідних клубів, зокрема за “Мессіну”, “Ювентус”, “Інтер” та японський клуб “Джубіло Івата”. Сезон 1989/90 став для Скілаччі тріумфальним: разом із “Ювентусом” він здобув Кубок УЄФА та Кубок Італії, а в складі “Інтера” у сезоні 1993/94 знову підняв над головою Кубок УЄФА.

За збірну Італії Скілаччі провів 16 матчів, у яких забив 7 голів, але його найбільше досягнення – це “бронза” на домашньому чемпіонаті світу-1990.

У цьому турнірі Сальваторе показав феноменальну гру, забивши 6 голів і ставши найкращим бомбардиром турніру. Крім того, він був визнаний найкращим гравцем чемпіонату, що стало його найбільшим індивідуальним успіхом у кар’єрі.

Смерть Сальваторе Скіллачі – це велика втрата для італійського та світового футболу. Він залишив по собі не лише спортивну спадщину, але й приклад незламного духу як на полі, так і в особистому житті. Його внесок у розвиток футболу та видатні досягнення назавжди залишаться в пам’яті вболівальників і наступних поколінь спортсменів.

Тим часом з’явилося повідомлення про те, що Україна зуміла піднятися у рейтингу «ФІФА».

Вийти з мобільної версії сайту