Site icon Медіа Інформаційний Гід

Україна зуміла піднятися у рейтингу ФІФА

Україна посіла нове місце у ФІФА

Україна зуміла піднятися у рейтингу ФІФА

Міжнародна федерація футболу представила оновлений рейтинг національних футбольних збірних, що став вагомою подією у світі спорту.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на Terrikon.

Відмічається, що серед ключових новин футбольного світу є щонайменше одна, яка приємно здивувала українських уболівальників: збірна України піднялася на одну позицію та тепер посідає 24-те місце.

Зважаючи на останні результати нашої національної команди, таке досягнення може викликати певне здивування. Після оприлюднення попереднього рейтингу збірна України зазнала двох поразок — у матчах Ліги націй вона поступилася Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

Вищезазначені невдалі результати не сприяли покращенню позицій, проте важливою причиною зростання стали зміни у системі нарахування балів: зі списку результатів були виключені декілька негативних показників минулих років, що позитивно вплинуло на загальний коефіцієнт.

Україна утримує 13-ту позицію серед європейських збірних, підтверджуючи свій статус середньої сили континентального футболу. Очолює рейтинг збірна Аргентини, чинний чемпіон світу, за нею йдуть Франція та Іспанія.

Варто зазначити, що більшість команд у топ-10 рейтингу представляють Європу, водночас три збірні походять із Південної Америки: окрім Аргентини, це також Бразилія та Колумбія.

Окрім того, є певні досягнення на Олімпіаді по шахам у українських спортсменів теж.

Вийти з мобільної версії сайту