Румунія – Україна онлайн трансляція, анонс і прогноз букмекерів матчу Євро-2024

Румунія - Україна: зустріч на Євро-2024, яка обіцяє бути напруженою та захоплюючою.

Матч між збірними Румунії та України в рамках Євро-2024 обіцяє бути цікавим та напруженим. “M.I.G.” підготувала прев’ю цієї зустрічі, яка відбудеться 17 червня на стадіоні Альянц Арена в Мюнхені. Початок о 16:00 за місцевим часом, головний арбітр – Гленн Н’юберг зі Швеції.

Румунія – Україна

Понеділок, 17 червня, 16:00. Стадіон Альянц Арена, Мюнхен. Головний арбітр зустрічі – Гленн Н’юберг (Швеція)

Історія збірної України на Євро

На минулому чемпіонаті Європи українська команда запам’яталась завдяки голу Артема Довбика в додатковий час матчу проти Швеції. Тоді тренер Андрій Шевченко випустив Довбика через травму Артема Беседіна. Сьогодні Довбик – найкращий бомбардир чемпіонату Іспанії, що свідчить про його прогрес. Георгій Судаков, який був сенсацією на Євро-2020, став одним з найталановитіших півзахисників збірної. Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Михайло Мудрик, Віктор Циганков, Анатолій Трубін та Андрій Лунін досягли успіхів у європейських клубах.

Стан команди напередодні матчу

Українська збірна значно покращила свої результати і має всі шанси здивувати на Євро-2024. Товариські матчі перед турніром дали багато корисної інформації тренерському штабу Сергія Реброва. Українці показали організовану гру проти сильних суперників, зокрема в матчі з Німеччиною, проте є питання щодо захисту при стандартах та глибини складу на деяких позиціях.

Форма нападників та прогнози

Команда Сергія Реброва починає турнір матчем проти Румунії і вважається фаворитом. Нападники, зокрема Артем Довбик і Роман Яремчук, знаходяться в хорошій формі. Яремчук відзначився у матчі проти Молдови та німців. Владислав Ванат, який став найкращим бомбардиром УПЛ, також готовий до гри. Проте Віталій Миколенко через травму не зможе допомогти команді.

Прогноз від GGBET: Україна переможе Румунію з ймовірністю 49% (коефіцієнт 1,95). Ставки на матч можна зробити на сайті GGBET, де представлено понад 70 видів спорту.

Суперник: збірна Румунії

Румунська збірна сьогодні не така сильна, як за часів Адріана Муту або Габріеля Торже. Більшість гравців представляють клуби місцевого чемпіонату, турецької ліги чи італійської Серії B. Проте є й винятки – Молдован з Атлетіко та Дрегушін з Тоттенгема. На останньому зборі перед Євро румуни зіграли з Болгарією та Ліхтенштейном, не зумівши забити жодного гола. Відбірковий етап команда Едварда Йорданеску пройшла успішно, посівши перше місце в групі, не програвши жодного матчу і пропустивши лише 5 голів.

Склади команд та очікування

Очікується, що Сергій Ребров випустить Олександра Зінченка на позицію лівого захисника, Андрія Луніна у ворота, а в центрі поля разом з Тарасом Степаненком зіграє Микола Шапаренко. Румуни, ймовірно, поставлять у нападі Деніса Алібека, який добре грає при довгих передачах.

Орієнтовні склади команд:

Румунія: Молдован – Раціу, Дрегушін, Бурке, Банку – Марін, Станчу, Чікелдеу, Хаджі, Коман – Алібек

Україна: Лунін – Конопля, Забарний, Матвієнко, Зінченко – Шапаренко, Степаненко – Циганков, Судаков, Мудрик – Довбик

Історія протистоянь

Збірні України та Румунії ніколи не зустрічались в офіційних поєдинках, але мали кілька товариських матчів. В останніх трьох іграх перемогу здобували українці. Остання зустріч відбулася у 2016 році, коли команда Михайла Фоменка готувалася до Євро. Українці здобули перемогу 4:3, показавши яскраву гру. Сьогоднішня команда також сповнена надій на перемогу в цьому матчі.

Україна має великі шанси на успіх у грі проти Румунії. Головне – не недооцінювати суперника і показати свою найкращу гру.

Цікаві факти про матч Румунія – Україна

  • Ця гра стане першою зустріччю команд на міжнародному турнірі. До цього збірні провели шість товариських матчів.
  • Арбітраж матчу здійснюватиме бригада суддів зі Швеції під керівництвом Гленна Нюберга. Нюберг ще не працював на матчах основної збірної України, але судив поєдинки Шахтаря та Динамо, обидва завершились внічию: 1:1 проти Селтика у вересні 2022 року та 0:0 з Фенербахче у липні того ж року. Асистентами будуть Махбуд Бейджі та Андреас Содерквіст, четвертим суддею призначено норвежця Єспена Ескоса. За системою VAR відповідатиме Роб Діперінк з Нідерландів, його помічниками будуть норвежець Пол ван Бокель та француз Жером Брізар.
  • Україна та Румунія мають рівну кількість перемог в очних зустрічах – по три для кожної команди.
  • Вартість складу збірної України перевищує вартість складу Румунії в чотири рази.
  • Середня трансферна вартість українського гравця на Євро-2024 становить майже 15 мільйонів євро, тоді як румунського – 3,5 мільйони євро.
  • Середній вік української збірної – один з найменших на турнірі (26,3 років). За цим показником Україна посідає четверте місце разом з Нідерландами.
  • Україна є шостою з кінця за кількістю легіонерів у складі. Найбільше легіонерів – у збірної Данії, де їх 100%.
  • Євген Коноплянка є найкращим бомбардиром в історії протистоянь між Україною та Румунією серед українців з двома голами. Також два голи забили три гравці з Румунії.
  • У матчах між цими збірними румуни забили на два голи більше за українців.
  • Найбільша перемога Румунії – 4:1 у березні 2002 року, тоді як найбільша перемога України – 4:3 у травні 2016 року.
  • Андрій Ярмоленко зіграв у всіх 11 попередніх матчах збірної України на чемпіонатах Європи, кожного разу виходячи на поле зі стартових хвилин.
  • Румунія бере участь у Євро вшосте, найкращий результат – чвертьфінал у 2000 році.
  • Для збірної України це четвертий чемпіонат Європи поспіль, найкращий результат – чвертьфінал Євро-2020.

Де дивитися матч онлайн

Матч можна переглянути онлайн в Україні на медіасервісі MEGOGO. Перегляд доступний за передплатами “Максимальна”, “Спорт” або “Оптимальна”.

Також пряму трансляцію забезпечуватимуть місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Черкаси тощо) у цифровому ефірі T2, кабельних мережах та IPTV (окрім OTT).

Поєдинок прокоментують Вадим Скічко та Роберто Моралес, які наразі служать у Збройних силах України.

Прогноз букмекерів

  • Перемога України – 2,05
  • Нічия – 3,40
  • Перемога Румунії – 3,95

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *