Олімпійський чемпіон-фрістайліст Абраменко несподівано завершив кар’єру

Один з найвідоміших українських спортсменів Олександр Абраменко налаштований піти зі світу Великого спорту

Український фрістайліст Олександр Абраменко офіційно оголосив про завершення спортивної кар’єри та більше не виступатиме у складі національної збірної України.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «Новини Live».

Це рішення знаменує завершення цілої епохи для українського фрістайлу, оскільки Абраменко став символом перемог у зимових видах спорту та приніс країні її перше “золото” у фрістайлі на Олімпійських іграх.

Відомого, що Абраменко став знаковою фігурою для українського спорту. У 2018 році на Зимових Олімпійських іграх у Пхенчхані він виборов золоту медаль, вписавши своє ім’я в історію національної спортивної слави. Через чотири роки, на Олімпіаді-2022 в Пекіні, спортсмен довів свою стабільність на високому рівні, здобувши срібну медаль у лижній акробатиці. Ці досягнення стали свідченням його неймовірної майстерності та витривалості.

Проте, як стало відомо, Абраменко вирішив завершити виступи на міжнародній арені, відкриваючи шлях для нових поколінь спортсменів. Його відхід також підкреслює важливість пошуку нових талантів та підтримки молодих атлетів у зимових видах спорту, де Україна прагне зберегти позиції на міжнародній арені.

Президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт вже підтвердив, що місце Абраменка в збірній може зайняти перспективний 22-річний спортсмен Дмитро Котовський. Молодий фрістайліст вже проявив себе на етапах Кубка світу, де неодноразово ставав призером. Котовський розглядається як один із головних претендентів на участь в Олімпійських іграх 2026 року в Мілані та Кортіна-д’Ампеццо.

«Ми сподіваємося на подальші успіхи наших спортсменів у зимових дисциплінах. Однак поки що зарано робити прогнози щодо медальних перспектив на майбутніх іграх», — зазначив Гутцайт, коментуючи підготовку до Олімпіади.

Також Ребров натякнув на те, чи буде він йти у відставку на фоні провалів збірної України з футболу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.