Російські інтернет-користувачі можуть втратити доступ до Google: YouTube вже уповільнено

Роскомнадзор уповільнює YouTube до мінімуму: що чекає на інші сервіси Google?

Російська влада повідомила найбільших операторів зв’язку про уповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобіт на секунду. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Telegram The Moscow Times.

За даними джерел видання, влада поки що вирішила не вимикати повністю, але значно сповільнити YouTube на домашньому інтернеті. Уповільнення здійснюється за допомогою спеціалізованого обладнання ТСПУ, встановленого на мережах операторів зв’язку та контрольованого Роскомнадзором. На мобільному інтернеті швидкість YouTube наразі залишається кращою, однак спостерігається поступова деградація, хоча й не така суттєва.

Водночас, підмосковний провайдер ОНС24 попередив своїх абонентів про можливе закриття доступу до всіх сервісів Google. Провайдер повідомив, що вплинути на ситуацію не може і закликав користувачів переходити на альтернативні платформи. Пізніше це повідомлення було видалено з сайту.

Депутат Держдуми Алексей Діденко анонсував блокування Google у Росії, включаючи операційні системи Android та iOS. Він рекомендував бізнесу та науковцям переходити на інші платформи, нагадавши, що державним службовцям вже давно заборонено використовувати це програмне забезпечення.

Нагадаємо, що в ніч на 1 серпня в Росії стався збій у роботі YouTube, що призвело до проблем з доступом до сайту та відтворенням відео. Швидкість завантаження відео на стаціонарних комп’ютерах може знизитися до 40%, а до кінця наступного тижня – до 70%.

Очікується, що уповільнення YouTube може бути не останньою проблемою для російських користувачів, адже сервіс можуть заблокувати в країні вже у вересні.

В попередніх випусках ми розповідали про WizzAir звинувачена у недоброчесній практиці: угорський регулятор оштрафував компанію на 770 тисяч євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.