Site icon Медіа Інформаційний Гід

Прогноз погоди в Україні на 31 серпня та 1 вересня: перша прохолода

Кінець серпня та початок вересня стануть приємними для українців

Прогноз погоди в Україні на 31 серпня та 1 вересня: перша прохолода

На вихідних, 31 серпня та 1 вересня, на більшій частині території України пануватиме спека, і лише південні області можуть очікувати дещо нижчі температури та можливі короткочасні дощі.

Про це розповідає MigNews із посиланням на синоптикиню Наталку Діденко у «Фейсбуці».

“Фінальні дні серпня відзначатимуться спекотною та переважно сухою погодою, і ця тенденція продовжиться у вихідні,” – підкреслила Діденко.

Вона додала, що в денний час температура повітря коливатиметься між +30 і +34 градусами, тоді як у південних регіонах очікується трохи прохолодніше — від +27 до +30 градусів.

За словами метеоролога, значних опадів у цей період не прогнозується: “На 31 серпня та 1 вересня ймовірність дощів майже відсутня. Лише в деяких південних районах можливі короткочасні грозові дощі,” – пояснила вона.

Київ очікує на теплі дні

У Києві завершення серпня та початок вересня будуть відзначені дуже теплою, а подекуди навіть спекотною погодою. За даними Наталки Діденко, температура повітря в столиці коливатиметься в межах +30…+32 градуси. Такі погодні умови дозволять киянам ще трохи насолодитися залишками літа перед настанням осені.

Початок вересня

Синоптики прогнозують, що перший місяць осені обіцяє бути теплим і сухим, з температурними показниками вище середніх багаторічних значень.  Як зазначила Діана Кривобок з Українського гідрометеорологічного центру,

“Початок вересня буде теплим, нагадуючи про літо, оскільки температура залишатиметься досить високою для цієї пори року. Це плавний перехід від літа до осені,” – зауважила експертка.

Щодо кількості опадів, синоптики зазначають, що їхня кількість залишатиметься в межах кліматичної норми, що дозволить українцям насолоджуватися приємною осінньою погодою.

Аналіз «Укргідрометцентру»

Згідно з прогнозами «Укргідрометцентру», середня температура восени в Україні коливатиметься від 15 до 20 градусів, а в Карпатах – від 13 до 14 градусів, що приблизно на два градуси вище за середні значення. Це свідчить про те, що осінь буде доволі теплою, з плавним переходом до прохолодніших днів.

Окрім того, є прогноз погоди в Україні на 30 серпня.

Вийти з мобільної версії сайту